Buffon a anuntat cand se va retrage: la 37 de ani, legendarul portar, ramas cel mai scump din istoria fotbalului, vrea sa-si incheie cariera cu o ultima mare performanta

Buffon a anuntat cand se va retrage: la 37 de ani, legendarul portar, ramas cel mai scump din istoria fotbalului, vrea sa-si incheie cariera cu o ultima mare performanta

Ajuns la 37 de ani, insa in continuare unul dintre cei mai buni portari ai planetei, Gigi Buffon s-a hotarat in privinta retragerii. Italianul spune ca va mai juca pana in 2018, dorind sa-si incheie cariera, daca va fi posibil, dupa ce va participa la Campionatul Mondial din Rusia.

Gigi Buffon a avut, pana la 37 de ani, o cariera fenomenala. Castigator al Cupei Mondiale si al Ligii Campionilor, inca cel mai scump goalkeeper din istoria fotbalului, dar si cu o nominalizare la Balonul de Aur, italianul mai are insa o dorinta: sa participe si la CM 2018.

Gianluigi Buffon continua sa fie titular la Juventus in ciuda varstei sale inaintate si este considerat in continuare unul dintre cei mai buni portari din lume. 

Pana in 2018 spune insa Buffon ca va juca. Apoi, vrea sa agate manusile si ghetele in cui si sa o ia pe un alt drum.

"Voi incerca sa ajung si la urmatoarea Cupa Mondiala, apoi cred ca imi voi termina cariera", a spus Buffon, cel care a vorbit la o gala din Italia, unde a fost numit sportivul anului.

Buffon a vorbit si despre decizia luata de FIFA, de a-l sari din schema la nominalizarile pentru Balonul de Aur: "Am fost luat prin surprindere, cred ca meritam sa fiu si eu nominalizat, chiar daca stiu ca nu puteam castiga".

Buffon va implini 38 de ani pe 28 ianuarie, peste doua zile. La Mondialul din 2018, italianul va avea 40 de ani.

154 de selectii a bifat Gigi Buffon pentru Squadra Azzura din 1997 incoace.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Crimele din Onești, animație grafică. Cum a fost împușcat agresorul de forțele speciale
BRAT

Modifică setările cookies