Acord între Juventus și noul antrenor: contract pe doi ani și salariu de 3,5 milioane de euro

juventus Bologna Thiago Motta Italia
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Mai 2024, 13:26
Data actualizarii: Miercuri 22 Mai 2024, 13:26

Juventus și-a găsit un nou antrenor, la câteva zile după despărțirea de Massimiliano Allegri.

Allegri a fost demis de la Juventus săptămâna trecută, după finala Cupei Italiei câștigată împotriva Atalantei, scor 1-0. Clubul torinez și-a motivat decizia surprinzătoare invocând comportamentul deplasat al antrenorului italian.

Thiago Motta semnează cu Juventus

Juventus are acum un interimar, pe Paolo Montero, însă echipa va fi preluată din sezonul următor de Thiago Motta (41 de ani), anunță Gazzetta dello Sport.

Thiago Motta este acum sub contract cu Bologna, echipă alături de care a reușit un sezon impresionant, obținând calificarea în UEFA Champions League după o pauză de 60 de ani. Cu o rundă înainte de finalul sezonului, echipa lui Motta e pe 3 în Serie A, cu 68 de puncte, la egalitate cu Juventus.

Thiago Motta nu o va conduce însă pe Bologna în Champions League. Fostul internațional italian, născut în Brazilia, a bătut palma cu Juventus, club pe care îl va prelua în iulie. Gazzetta dello Sport susține că antrenorul va încasa un salariu anual de 3,5 milioane de euro și va semna un contract pe două sezoane.

  • Thiago Motta, dublu câștigător al Ligii Campionilor, cu FC Barcelona și Inter Milano, care și-a petrecut cea mai mare parte a carierei de fotbalist la PSG, și-a început cariera de antrenor în 2018.
  • Motta a pregătit pentru un sezon echipa U19 a lui PSG, iar ulterior a luat drumul Italiei, la trei cluburi diferite din Serie A: a rezistat doar 10 meciuri la Genoa, apoi un sezon la Spezia, iar din septembrie 2022 o conduce pe Bologna, club la care a reușit cele mai bune rezultate din carieră.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!