Xavi Pascual pleacă de la Dinamo! Va antrena un colos al Europei 

CS Dinamo EHF European Veszprem Xavi Pascual Handbal
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2024, 14:40
Data actualizarii: Luni 03 Iunie 2024, 14:46

Xavi Pascual va părăsi Dinamo București după trei ani de succes.

Xavi Pasqual a acceptat o ofertă de la echipa maghiară Veszprem.

Antrenorul iberic a avut un succes remarcabil la Dinamo, unde a condus echipa către toate trofeele interne în acest sezon și a obținut o calificare istorică în Final Four-ul EHF European League. Deși mai avea un an de contract cu Dinamo, oferta financiară semnificativă de la Veszprem, care include și fonduri substanțiale pentru transferuri, a fost irezistibilă pentru tehnician.

  • Pe plan intern, Dinamo a câştigat toate titlurile din 2016 încoace.

Ionuț Popa a confirmat transferul

Președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, a confirmat plecarea lui Pascual și a menționat că singura problemă rămasă este plata clauzei de reziliere, pe care clubul maghiar trebuie să o achite integral. În locul lui Pascual, Dinamo îl va aduce pe David Davis, un antrenor cu experiență notabilă, care a antrenat anterior echipe precum Veszprem, Vardar Skopje, sau echipa națională a Egiptului. 

“Este adevărat că Xavi Pascual va pleca de la Dinamo. Veszprem i-a făcut o ofertă uriaşă, iar în acest moment singurele discuţii rămase sunt legate de clauza de reziliere. Ei ne-au propus ceva, dar noi vrem să o achite integral. 

Nu cred că va fi niciun fel de problemă. Nu avem cum să îl ţinem şi moral nu ar fi corect. Ne-a transmis că a primit o ofertă uriaşă de la Veszprem, bani pentru transferuri de top, are acolo şi câţiva copii de suflet pe care i-a crescut la Barcelona.

În locul lui Xavi Pascual va veni David Davis, un antrenor de mare experienţă. Vreau să îi mulţumim lui Xavi Pascual, a creat aici o maşină de handbal şi a adus nişte jucători extraordinari, ne-a dus şi în Final Four.

Eu sunt convins că va reuşi să câştige Liga Campionilor şi la Veszprem, având în vedere proiectul care se construieşte acolo şi câţi bani sunt gata să investească. Evident, la noi proiectul continuă şi vom aduce un antrenor de top în locul lui Pascual”, a declarat Ionuţ Popa, conform Fanatik.

Pascual, în vârstă de 56 de ani, a semnat cu Dinamo în 2021 și a avut un impact semnificativ asupra echipei, pe care a transformat-o într-o adevărată "mașină de handbal". David Davis va continua proiectul ambițios al lui Dinamo și speră să obțină un wildcard pentru EHF Champions League, astfel să mențină performanțele ridicate ale echipei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!