OFICIAL Fără Kylian Mbappe la naționala Franței! Explicațiile selecționerului: ”Lista se poate schimba și se va schimba”

kylian mbappe Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 nationala frantei Real Madrid Thierry Henry Franta
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2024, 14:25
Data actualizarii: Luni 03 Iunie 2024, 14:27

Thierry Henry a anunțat lista preliminară a naționalei olimpice pentru JO de la Paris.

Atacantul Kylian Mbappe nu figurează pe lista provizorie a jucătorilor convocaţi la selecţionata olimpică a Franţei pentru Jocurile de la Paris, comunicată luni de antrenorul Thierry Henry, informează L'Equipe.

Tehnicianul a asigurat însă că este vorba de o listă preliminară, "care se poate schimba şi se va schimba", subliniind totodată că se poartă în prezent negocieri cu mai multe cluburi pentru a le permite jucătorilor să ia parte la JO 2024, competiţie care nu figurează în datele din calendarul internaţional al FIFA.

Kylian Mbappe urmează să fie prezentat de Real Madrid

Mbappe (25 ani) urmează să joace începând din această vară la Real Madrid, club care a anunţat deja că nu le va permite jucătorilor săi să participe la Olimpiada din capitala Franţei.

Thierry Henry şi-a exprimat anterior speranţa ca Mbappe să fie unul dintre cei trei jucători de peste 23 de ani pe care îi poate include în lotul său pentru Jocurile Olimpice, lista definitivă urmând să fie dezvăluită pe 3 iulie.

Actualul căpitan al Les Bleus nu şi-a ascuns dorinţa de a lua parte la Jocurile găzduite de ţara sa, dar a subliniat că ultimul cuvânt în această privinţă aparţine responsabililor clubului său.

Lotul naționalei olimpice a Franței

Iată lista preliminară cu cei 25 de jucători convocaţi, dată publicităţii luni de antrenorul selecţionatei olimpice a Franţei:

Portari (4): Lucas Chevalier (Lille), Guillaume Restes (Toulouse), Obed Nkambadio (Paris FC), Robin Risser (Dijon)

Fundaşi (7) : Kiliann Sildillia (Frieburg), Bafodé Diakité (Lille), Castello Lukeba (Leipzig), Maxime Estčve (Burnley), Lenny Yoro (Lille), Adrien Truffert (Rennes), Bradley Locko (Brest)

Mijlocaşi (9) : Warren Zaďre-Emery (PSG), Khéphren Thuram (Nice), Manu Koné (Borussia Mönchengladbach), Maghnes Akliouche (Monaco), Enzo Millot (Stuttgart), Andy Diouf (Lens), Joris Chotard (Montpellier), Désiré Doué (Rennes), Lesley Ugochukwu (Chelsea)

Atacanţi (6): Bradley Barcola (PSG), Alexandre Lacazette (Lyon), Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace), Matthys Tel (Bayern Munchen), Michael Olise (Crystal Palace), Arnaud Kalimuendo (Rennes). Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!