Scandal uriaș! Mai mulți arbitri de la Mondial, acuzați că au aranjat meciuri importante 

Matija Gubica Boris Molesevic Handbal Handbal
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 15 Ianuarie 2023, 20:14
Data actualizarii: Duminica 15 Ianuarie 2023, 20:19

Handbalul este implicat într-un nou scandal de meciuri aranjate, iar de această dată sunt implicate nume importante. 

Televiziunea daneză TV 2 Sport a emis un raport în care numele a opt dintre cele mai bune perechi de arbitri de handbal din lume ar fi implicate în aranjarea meciurilor, scrie Marca. Dintre numele apărute pe listă există și câțiva care se află în prezent la Campionatul Mondial de handbal masculin, disputat în Polonia și Suedia de pe 11 ianuarie până pe 29 ianuarie. 

Croații Matija Gubica și Boris Milosevic au oficiat meciul dintre Germania și Qatar, scor 31-27 de vineri. Cei doi formează una dintre cele mai bune perechi de arbitri din lume, însă sunt suspecți în aranjarea unui total de șapte meciuri la nivel maximum în Europa, după cum informează danezii. 

Arbitri de top, acuzați că au aranjat meciuri la nivel înalt 

Raportul a fost pregătit încă din 2018 de Sportradar, o firmă de analiză de top, recunoscută ca fiind cea mai bună în ceea ce privește detectarea meciurilor trucate. UEFA se află pe lista de clienți Sportradar, care din septembrie 2016 până în noiembrie 2017 a înregistrat un număr de 26 de meciuri, printre care și dueluri din Champions League, dar și ale naționalelor, care au arătat semne clare că au fost aranjate. 

Servicile de Integritate îi suspectează pe arbitri de la meciurile respective că au influnțat deznodământul pentru a obține profituri ilegale, conform raportului, scrie handball-planet.com

Printre meciurile implicate se numără și dueluri între echipe europene de top precum THW Kiel și Flensburg-Handewitt, Kielce și Veszprem sau Gyor

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!