Handbal

România - Norvegia 22-33. Pumnal nordic în inima tricolorelor. Cu cine vor juca elevele lui Adi Vasile în Grupa Principală 2

România a fost învinsă de  Norvegia, scor 22-33 (11-17), în ultima etapă a Grupei C a Mondialului de handbal feminin din Spania, dar se califică în faza următoare a turneului.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Decembrie 2021, 22:00
Data actualizarii: Marti 07 Decembrie 2021, 23:08

România - Norvegia 22-33 (11-17)

România va juca în Grupa Principală cu Olanda, Suedia și Porto Rico. Primele două echipe din serie se califică în sferturile de finală. Elevele lui Adi Vasile intră cu două puncte în faza următoare.

După un început bun de partidă, în care au jucat de la egal la egal cu tripla campioană mondială, tricolorele au scăzut ritmul în atac și au fost anihilate de nordice. Precise în start de meci în blocul defensiv, elevele lui Adi Vasile n-au mai găsit soluții pentru a închide culoarele.

Și, cu o linie de 9 metri de vis, Nora Mork - Stine Oftedal - Kristiansen, Norvegia s-a detașat treptat. Actul secund a fost la discreția formației care merge cu patru puncte în Grupa Principală pe fondul unui joc al României lipsit de luciditate în atac. 

Cristina Laslo (6 goluri, cea mai bună marcatoare a tricolorelor) a încercat să ordoneze atacul, însă adversarele nu au lăsat breșe în defensive jucând, pe alocuri, și la limita regulamentului. 

Norvegia încheie lider, cu 6 puncte, urmată în clasament de România 4, Kazakhstan 2, şi Iran, niciun punct.

  • Rezultatele României în grupa C sunt următoarele: 39-11 cu Iran, 38-17 cu Kazakhstan şi 22-33 cu Norvegia.
  • Meciurile din grupele principale vor avea loc între 8 şi 13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.
  • Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.

Final de meci! 

Min.59 România - Norvegia 22-32 Cristina Laslo înscrie din aruncare de la 7 metri.

Min.57 România - Norvegia 21-31 Daciana Hossu apără o lovitură de la 7 metri, Lorena Ostase înscrie pentru România.

Min.55 Tricolorele și-au pierdut încrederea în fața unei defensive compactă, care nu arată semne de fragilitate. Se vede lipsa Cristinei Neagu. Bianca Bazaliu a fost anihilată, iar greul a rămas pe umerii Cristinei Laslo, care prin schimbările de direcție și pătrunderile înșelătaore le-a mai pus în dificultate pe nordice.

Min.53 România - Norvegia 18-28 Nicoleta Dincă înscrie cu o boltă perfectă pentru a mai diminua ecartul. 

Min.51 România - Norvegia 17-28 Reistad aruncă necruțător în poarta Dacianei Hossu, Nora Mork își arată clasa în fața unei echipe care a lăsat garda jos. Româncele par că au cedat și fizic, și psihic.

Min.47 România - Norvegia 17-25 Cristina Laslo înscrie de la 7 metri. Lorena Ostase ratează unu la unu cu Katrine Lunde.

TIME OUT cerut de Thorir Hergeirsson. Laura Chiper aruncă în bară. Intrăm în ultimele 15 minute ale partidei.

Min.45 România - Norvegia 16-25 Cristina Laslo aruncă de primul pas și România mai reduce din diferență.

Min.40 România - Norvegia 14-24 Tricolorele se precipită în atac, unde extremele sunt statice, iar pivotul imobil. Defensiva României se clatină la fiecare atac al nordicelor conduse magistral de Stine Oftedal.

Min.38 România - Norvegia 14-23 Norvegia se distanțează după o aruncare liftată a Norei Mork (1,68 m)

Min.37 România - Norvegia 14-22 Cristina Laslo marchează de la 7 metri după o lovitură scoasă de Crina Pintea. 

Min.35 Jocul tricolorelor devine static în condițiile în care apărarea nordicelor devine tot mai avansată. Nimeni nu-și asumă responsabilitatea de a amenința poarta de la 9 metri.

Min.34 România - Norvegia 13-20 Nu aruncăm de la 9 metri dar funcționează jocul cu pivotul. Crina Pintea o păcălește cu o aruncare puternică pe Katrine Lunde, dar imediat Bratseth punctează de semicerc.

Min.32 România - Norvegia 12-20 Avem superioritate numerică după ce Kristiansen a fost eliminată două minute. Înscrie Nicoleta Dincă (32 de ani), de pe extrema stângă. Oftedal pătrunde cu lejeritate prin defensiva tricoloră și nu scutură plasa României cu o aruncare în forță.

Min.31 A început repriza a doua! Adi Vasile mizează pe Daciana Hossu în poartă

FINAL DE PRIMĂ REPRIZĂ! 

Min.30 România - Norvegia 11-17 Katrine Lunde se arcuiește perfect și neutralizează aruncarea Lorenei Ostase și, la faza următoare, Kristiansen apelează la un artificiu tehnic și înscrie de pe primul pas, la semiînălțime.

Min.29 România - Norvegia 11-15 Crina Pintea arată de ce e una dintre cele mai valoroase jucătoare de linie de 7 metri din lume.

Min.26 România - Norvegia 10-15 Christiansen înscrie, dar Lorena Ostase se demarcă mereu cu inteligență, pivotează și nu o iartă pe Lunde. Nordicele se duc pentru prima dată la cinci goluri avans. 

Min.25 România - Norvegia 9-12 Nordicele se detașează la patru lungimi, însă avem pentru prima dată în meci superioritate numerică. Cristina Laslo trimite un trasor care o surprinde pe Katrine Lunde, fostă colegă la Gyor cu Aurelia Brădeanu și Simona Spiridon.

Min.24 România - Norvegia 8-10 Iese la rampă și Laura Chiper, după o succesivă etalată în mare viteză. România arată că se poate ține scai de una dintre candidatele la medalie. 

Min.23 România - Norvegia 7-10 Adi Vasile le cere în timpul time-out-ului să sporească atenția la Stine Oftedal, creativa coordonatoare de joc a Norvegiei

Min.22 TIME OUT cerut de Adi Vasile 

Min.20 România - Norvegia 7-10 Bratset-Dale punctează pentru prima diferență de trei goluri a triplei campioane mondiale. Lorena Ostase marchează în inferioritate, dar nu reușim să închidem culoarele și nordicele înscriu din nou.

Min.19 România - Norvegia 6-8 Aune punctează și Norvegia stă din nou la un avans de două lungimi. Începem să avem probleme pe faza de construcție.

Min.18 România - Norvegia 6-7 Crina Pintea ia prim planul și reduce din diferență. Dumanska, încă o paradă și ajunge la un total de 5 intervenții. Elevele lui Thorir Hegeirsson par că găsesc cu greu culoare.

Min.17 România - Norvegia 5-7 Stine Oftedal fructifică superioritatea numerică și înscrie cu lejeritate.

Min.16 România - Norvegia 5-6 Jucăm în inferioritate numerică, Kristiansen punctează de la 7 metri, dar România pare că are soluții și pe fază defensivă, dar și în plan ofensiv. Tricolorele joacă variat, iar extremele sunt foarte mobile, în timp ce Crina Pintea 

Min.16 România - Norvegia 5-5 Marchează Rotaru, dar imediat răspunde și Jakobsen.

Min.14 România - Norvegia 4-4. Reinstadt o lovește cu mingea în față pe Yulia Dumanska, goalkeeper care închide excelent poarta. Pare că le-a citit pe nordice.

Min.12 România - Norvegia 4-4. Bianca Bazaliu aruncă violent și nu o iartă pe Katrine Lunde (41 de ani).

Min.10 România - Norvegia 3-4. Reflex senzațional al Yuliei Dumanska la aruncarea de la 7 metri a celebrei Nora Mork, unul dintre cei mai valoroși interi dreapta din lume, fostă jucătoare la CSM București

Min.8 România - Norvegia 3-4. Crina Pintea ratează o aruncare de la 7 metri. 

Min. 5 România - Norvegia 3-4 Nora Mork și Jakobesen înscriu, însă Alina Ilie ripostează cu o aruncare înșelătoare. Elevele lui Adi Vasile trebuie să blocheze contraatacurile rapide ale nordicelor. Tricolorele încearcă să găsească breșe, însă Norvegia are o defensivă arțăgoasă.

Min. 3 România - Norvegia 2-2. Crina Pintea înscrie de pe pivot, dar imediat echilibrează Solberg. 

Min. 2 România - Norvegia 1-1. Stine Oftedal fructifică un contraatac fulgerător, după ce relația cu pivotul n-a funcționat pentru  România.

Min. 1 România - Norvegia 1-0. Bianca Tiron Harabagiu deblochează tabela cu o aruncare devastatoare de la linia de 9 metri. La faza următoare, Yulia Dumanska are un reflex formidabil.

Min. 1 România are lovitura de începere. Cristina Laslo joacă centru

Se intonează cele două imnuri, partida începe în câteva momente.

Reprezentativa tricoloră s-a calificat între primele 16 formații de la CM de handbal din Spania după cele două victorii din Grupa C, cu Iran (39-11) și Kazahstan (38-17), iar marți, LIVE BLOG pe www.sport.ro, va întâlni puternica selecționată a Norvegiei, triplă campioană mondială și medaliată cu aur la ultima ediție a Campionatului European. 

Indiferent de dezodâmântul partidei cu Camilla Herrem și colegele sale, tricolorele sunt calificate în faza următoare a turneului din Spania - unde sunt patru serii a câte patru formații.

România - Norvegia, marți de la 21:30 

"Cu Norvegia, targetul este unul singur, să intrăm pe teren și să scoatem ce-i mai bun din noi. Acesta e singurul target, singura dorință. Norvegia este campioana europeană, nici nu știu cum să le spun fetelor în vârstă, n-am să folosesc termenul de bătrâne, ci de experimentate, dacă vreți.

E o echipă de top și încerci să detronezi tot timpul echipele din top. Obiectivul este să intrăm în teren și să facem tot ce-i posibil, să ne stoarcem toate resursele posibile în meciul cu ele", a declarat selecționerul României, Adi Vasile. 

România - Norvegia | Ce spune Cristina Laslo

"Ne vom bate chiar și cu Norvegia. Încă suntem în grupă, dacăputem să mergem de pe locul 1, o vom face. Important este să vedem cum va decurge partida cu Norvegia și după vom vorbi de Olanda și Suedia.

Nu contează ce se vorbește în țară, despre locul 10 sau locul 1, important este ce ne-am propus noi și cum ne vom simți în ziua meciului", a afirmat centrul României, Cristina Laslo.

Modifică setările cookies