Handbal

Discursul lui Adi Vasile după ce România s-a calificat în Grupele Principale la CM de handbal din Spania 

România va juca marți ultima partida din Grupa C contra Norvegiei, una dintre favoritele la titlul mondial.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Decembrie 2021, 23:53
Data actualizarii: Luni 06 Decembrie 2021, 00:01

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat duminică, la Castello, în faza grupelor principale ale CM din Spania, după ce a obţinut a doua victorie din Grupa C preliminară, scor 38-17 (14-9), cu Kazahstan.

În ultimul meci din G rupa C, tricolorele vor întâlni Norvegia, marţi, însă indiferent de rezultat cele două echipe sunt calificate în grupele principale, în care vor întâlni echipele calificate din Grupa D, din care fac parte Olanda, Suedia, Uzbekistan şi Puerto Rico.

România, la CM de handbal | Ce a declarat Adi Vasile 

”Prestaţia a fost una corectă în acest moment, cu acest adversar, Kazakhstan. Cu Norvegia, targetul este să intrăm în teren şi să dăm tot ce avem mai bun, e singura dorinţă.

Norvegia e campioana europeană, este următorul nostru adversar şi obiectivul nostru este să scoatem toate resursele. Să intrăm în teren şi să fim 100% pregătiţi, să ne concentrăm maxim de la meci la meci”, a declarat Adi Vasile, la finalul partidei.

  • Golurile selecționatei tricolore au fost reuşite de Laura Moisă 6, Elena-Nicoleta Dincă 5, Bianca-Maria Bazaliu 5, Crina-Elena Pintea 5, Cristina Laslo 4, Alina Ilie 3, Maria-Mădălina Zamfirescu 2, Ana Maria Tănăsie 2, Lorena-Gabriela Ostase 2, Alexandra Dindiligan 2, Dana-Andreea Rotaru 1, Bianca Elena Harabagiu 1.

România, la CM de handbal 2021

Yuliya Dumanska a apărat 7 şuturi şi a încheiat cu un procentaj de 44%, iar Daciana Hosu a parat 8 aruncări, având un procentaj de 50%.

Primele trei clasate se califică în grupele principale ale competiţiei. România este singura echipă prezentă la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial (incluzând-o şi pe aceasta). La precedenta ediţie, în 2019 (Japonia), tricolorele s-au clasat pe locul 12.

Modifică setările cookies