Handbal

CM de HANDBAL 2021 | Strigăt de luptă venit din partea României înaintea înfruntării cu Norvegia, marți, de la 21:30 

România întâlnește marți Norvegia, într-un meci din ultima etapă a Grupei C a Campionatului Mondial de handbal feminin din Spania. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Decembrie 2021, 19:10
Data actualizarii: Luni 06 Decembrie 2021, 19:19

Partida programată la ora 21:30 (ora României) va fi transmisă în format LIVE BLOG pe www.sport.ro. 

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat duminică, la Castello, în faza grupelor principale ale CM din Spania, după ce a obţinut a doua victorie din grupa C preliminară, scor 38-17 (14-9), cu Kazahstan.

În ultimul meci din grupa C, tricolorele vor întâlni Norvegia, marţi, însă indiferent de rezultat cele două echipe sunt calificate în grupele principale, în care vor întâlni echipele calificate din grupa D, din care fac parte Olanda, Suedia, Uzbekistan şi Puerto Rico.

Favorite la podiumul mondial, nordicele lui Thorir Hegeirsson au în componență jucătoare de top ale lumii, printre care Camilla Herrem, care a avut un start excepțional. Norvegia e triplă campioană mondială și de 10 ori medaliată la CM. Încălzirea au făcut-o în Grupa C cu Iran și Kazahstan, adversare și ale României. 

Alexandra Subțirică-Iovănescu (32 de ani), fiica celebrei Simona Iovănescu, a vorbit despre forța nordicelor. 

"Ne așteaptă un meci foarte greu, dar o să încercăm să jucăm cel mai bun handbal al nostru și să ne bucurăm de realizările noastre.

De ce nu, chiar de o victorie. Am studiat Norvegia, le știm planul lor de atac și de apărare, acum urmează să disputăm meciul și să vedem ce ne iese", a declarat handbalista care joacă pe postul de pivot.

Adrian Vasile, selecționerul naționalei, are un compartiment forte la nivelul pivolților: Crina Pintea, Lorena Ostase și Alexandra Subțirică-Iovănescu. 

"Cu Norvegia, targetul este să intrăm în teren şi să dăm tot ce avem mai bun, e singura dorinţă. Norvegia e campioana europeană, este următorul nostru adversar şi obiectivul nostru este să scoatem toate resursele. Să intrăm în teren şi să fim 100% pregătiţi, să ne concentrăm maxim de la meci la meci”, a declarat Adi Vasile. 

Modifică setările cookies