Parlamentul intervine după ce Cristina Neagu a fost înjurată de galeria Rapidului! "Se poate ajunge la muncă în folosul comunității"

Cristina Neagu parlament Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Februarie 2023, 17:17
Data actualizarii: Marti 21 Februarie 2023, 18:00

Cristina Neagu a fost jignită de suporterii rivali în meciul CSM București - Rapid, scor 31-24, în Cupa României la handbal feminin. La o zi după meci, doi parlamentari USR au reacționat dur.

Deputații Oana Țoiu și Rareș Tudor Pop au susținut o conferință de presă, marți, ca urmare a meciului CSM București - Rapid. Oana Țoiu a fost prezentă în Sala Polivalentă și a rămas cu un gust amar după ce Cristina Neagu a fost jignită public.

Doi deputați intervin după ce Cristina Neagu a fost înjurată

Țoiu spune că Federația Română de Handbal trebuie să ia măsuri, iar astfel de comportamente ar trebui sancționate. Ea a amintit și faptul că există o lege care amendează astfel de gesture:

"Nu vorbim în special despre Rapid, ci despre un fenomen, pentru că ştim că jucătoarele acestor echipe se respectă între ele, ştim că între fani, suporteri şi galerii există adesea, de asemenea, respect, dar asemenea comportamente trebuie sancţionate.

Mai mult decât atât, există instrumente, inclusiv de sancţionare, nu doar cu amendă, ci şi cu ore de muncă în folosul comunităţii, între 70 şi 120 de ore, acolo unde vorbim de violență verbală. Dacă jucătoarele noastre extraordinare, aşa cum e şi Cristina Neagu, sunt de fiecare dată chemate la lotul naţional, fac cinste României, trebuie totuşi să îşi îndeplinească şi federaţia responsabilităţile pe care le are în a asigura protecţia jucătoarelor împotriva violenţei, chiar dacă vorbim de violenţă verbală", a declarat Oana Țoiu, în Parlament.

De asemenea, cei doi deputați au anunțat că toate federațiile și cluburile departamentale din România vor fi invitate la Comisia pentru tineret şi sport din Camera Deputaţilor, în Camera Deputaților. Acolo se va discuta despre acest tip de comportament și cum poate fi el evitat pe viitor.

Oana Țoiu este președintele Comisiei pentru Tineret și Sport din Camera Deputaților.

Cum a reacționat Cristina Neagu

Vedeta handbalului românesc, Cristina Neagu, a dat un răspuns la finalul meciului cu Rapid.

Neagu a părut deranjată de atitudinea suporterilor giuleșteni și a spus: "Pentru mine, ei nu înseamnă absolut nimic! Pentru mine nu e dureros. Asta spune totul despre caracterul lor. Eu nu am ce să comentez. Asta spune totul despre ei", a declarat Neagu.

Cristina Neagu a fost jignită de fiecare data când crainicul din Sala Polivalentă i-a menționat numele pe parcursul duelului cu Rapid.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!