Federația Română de Handbal a reacționat după ce Cristina Neagu a fost înjurată de galeria Rapidului 

Cristina Neagu Constantin Din CSM București - Rapid Federatia romana de handbal Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Februarie 2023, 16:23
Data actualizarii: Marti 21 Februarie 2023, 16:25

Federația Română de Handbal a emis un comunicat oficial în urma scandărilor jignitoare la adresa Cristinei Neagu, din partida CSM București - Rapid. 

  • CSM București a câștigat meciul cu Rapid, scor 31-24. Elevele lui Adi Vasile s-au calificat în sferturile Cupei României după ce au întors scorul începând cu finalul primei reprize. În actul secund campioana Rapid a avut o evoluție submediocră, marcând de doar opt ori.

Vizata galeriei Rapidului, formată din 200 de perosane, a fost Cristina Neagu. Sportiva care a fost desemnată în 4 rânduri cea mai bună handbalistă a lumii a fost înjurată cu fiecare ocazie. 

Analizând aceste evenimente, Ferația Românănă de Handbal a emis un comunit oficial, prin vocea lui Constantin Din, președintele instituției, în care anunță ferm că nu va mai tolera un astfel de comportament din partea suporterilor. Iar de acum încolo, cluburile vor răspunde pentru derapajul fanilor.  

„Federația Română de Handbal susține încurajarea echipelor favorite în spirit de fair-play, așa cum se anunță la începutul fiecărui meci.

Persoanele care înțeleg sportivitatea și rivalitatea în termeni de respect și civilizație promovează pentru generațiile viitoare o educație sănătoasă și cu efecte sociale benefice.

Comportamentele jignitoare, agresive și antisociale vor fi sancționate ferm, conform legilor și regulamentelor aplicabile. Indiferent de echipa cu care se asociază persoanele care insultă, amenință, înjură sau au un comportament lipsit de fair-play în orice formă de manifestare, acestea vor avea interdicție în sălile unde se joacă handbal, iar cluburile vor răspunde pentru faptele acelor persoane asociate lor.

Excesele care depășesc limitele de decibeli și poluarea fonică prin orice mijloace se interzic cu desăvârșire, incluzând vuvuzelele, zgomotele puternice produse de tobe și alte instrumente utilizate pentru a crea o atmosferă toxică.

Ne delimităm categoric de atacurile împotriva Cristinei Neagu, jucătoare emblematică a handbalului românesc și condamnăm ferm limbajul jignitor, insultător și agresiv, pe care dorim să-l eliminăm din sălile unde se joacă handbal.

Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal”, este comunicatul emis de Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal.

Reacția Cristinei Neagu după ce a fost înjurată de galeria Rapidului

La finalul partidei, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru PRO TV, handbalista de la CSM a avut un răspuns direct referitor la scandările împotriva sa: „Pentru mine... fanii Rapidului și scandările lor nu înseamnă nimic”, a declarat Cristina Neagu. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!