FIFA Polonia Razboi ucraina Rusia Fotbal extern

Naționalele Rusiei și cluburile din Rusia, suspendate oficial din toate competițiile! FIFA și UEFA au făcut anunțul: contractul cu Gazprom a fost reziliat 

FIFA a anunţat, duminică seară, primele decizii împotriva Rusiei în contextul războiului declanșat în Ucraina. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 19:29
Data actualizarii: Miercuri 09 Martie 2022, 11:02

19:45 Într-o postare ulterioară, UEFA a anunțat încetarea colaborării cu Gazprom în toate competițiile. 

 

„UEFA a decis astăzi să își încheie parteneriatul cu Gazprom în toate competițiile. Decizia este cu efect imediat și acoperă toate înțelegerile existente, inclusiv UEFA Champions League, competițiile naționalelor organizate de UEFA și UEFA EURO 2024”


19:35 Printr-un comunicat postat pe site-ul oficial UEFA se anunță decizia de suspendare a cluburilor și naționalelor din Rusia din participarea la competițiile FIFA și UEFA! Decizia vine după ce inițial s-a decis ca echipele rusești să joace pe teritoriu neutru, iar Federaţia care reprezintă Rusia va participa la orice competiţie cu numele “Football Union of Russia (RFU)”, nu ca “Rusia”.

„În urma deciziilor inițiale adoptate de Consiliul FIFA și de Comitetul Executiv, care au avut ca obiectiv adoptarea măsurilor adiționale, FIFA și UEFA au decis împreună ca echipele rusești, fie ele naționale sau echipele de club, vor fi suspendate din participarea la competiții atât UEFA, cât și FIFA, până la noi informații. 

Fotbal este unit complet aici și în solidaritate completă cu oamenii afectați din Ucraina. Ambii președinți sperăm că situația din Ucraina se va îmbunătăți significant și rapid astfel încât fotbalul să fie din nou o unitate de vector și pace între oameni”, se arată în comunicat. 


Știre inițială

Astfel, forul mondial a hotărât următoarele:

  • Pe teritoriul Rusiei nu va avea loc nicio competiţie internaţională, iar meciurile “de acasă” se vor juca pe teren neutru şi fără spectatori.
  • Federaţia care reprezintă Rusia va participa la orice competiţie cu numele “Football Union of Russia (RFU)”, nu ca “Rusia”.
  • La meciurile la care participă echipe din Rusia nu se va folosi drapelul Rusiei şi nu se va intona imnul Rusiei.

FIFA a precizat că discută în continuare cu CIO, UEFA şi alte organizaţii sportive pentru stabilirea unor măsuri sau sancţiuni suplimentare, inclusiv o “potenţială excludere din competiţii”, măsură care ar putea fi aplicată dacă situaţia nu se va îmbunătăţi rapid, anunță news.ro. 

În ceea ce priveşte barajul pentru Cupa Mondială, FIFA a precizat că a luat notă de poziţiile exprimate în social media de federaţiile din Polonia, Cehia şi Suedia, care nu vor să joace împotriva Rusiei, şi a început un dialog cu federaţiile respective. “FIFA va răsmâne în contact cu acestea pentru a încerca să găsească împreună cu federaţiile o soluţie potrivită şi acceptabilă”, a adăugat forul.

Reacție imediată din partea Poloniei

La câteva minute după anunțarea deciziilor, președintele Federației de Fotbal din Polonia a postat un mesaj pe contul de Twitter, acuzând lipsa de eficiență a hotărârilor, adăugând că rămâne valabil anunțul potrivit căruia naționala nu va juca meciul de baraj pentru Mondialul din Qatar. 

"Decizia FIFA este de neacceptat. Nu suntem interesați să intrăm în acest joc. Decizia noastră rămâne intactă: Naționala Poloniei nu va juca cu Rusia, orice nume va avea echipa", a scris Cezary Kulesza.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!