Cristina Neagu Campionatul european de handbal feminin EHF All-Star Team Romania campionatul european de handbal feminin Handbal

Cristina Neagu, printre cele mai bune la ultimul său Campionat European din carieră! Cum arată All-Star Team postat de EHF 

România a încheiat pe locul 12 Campionatul European de handbal feminin, după ce a pierdut în meciul cu Germania, scor 28-32. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 20 Noiembrie 2022, 13:42
Data actualizarii: Duminica 20 Noiembrie 2022, 13:45

Cristina Neagu (34 ani) a fost, și de această dată, cea mai bună jucătoare a „tricolorelor” la Campionatul European, care este și ultimul din cariera sa, după cum a anunțat chiar ea la finalul meciului cu Germania. Cea mai bună handbalistă a României a fost nominalizată pentru echipa „All-Star Team” după ce a reușit performanța istorică de a depăși borna de 300 de goluri la European, atât la feminin, cât și la masculin. 

În ziua disputării finalei dintre Norvegia și Danemarca, EHF a publicat All-Star Team, iar Cristina Neagu nu lipsește. 

Cristina Neagu, inclusă în All-Star Team EHF 

Cea mai bună jucătoare de handbal din România a fost inclusă pentru a patra oară în EHF EURO All-star Team. Prima nominalizare a fost în 2010, apoi au mai urmat două în 2014 și 2016. În această echipă, MVP a fost aleasă Henny Reistad, în urma performanțelor sale incredibile, scrie ehfeuro.eurohandball.com

Reistad intră în ziua finalei având 43 de goluri și șansa de a deveni golgheter, având și 22 de assist-uri. Doar patru dintre golurile marcate de norvegiancă au fost din lovituri de la 7 metri, fiind cea mai bună marcatoare din teren de la turneu. 

Cristina Neagu: "A fost ultimul Campionat European pentru mine"

"Ultimul Campionat European pentru mine. Nu s-a încheiat așa cum mi-aș fi dorit, dar am dat totul pe teren, așa cum fac de fiecare dată. Mulțumesc tuturor celor care sunteți mereu alături de mine, în zilele bune, dar mai ales în cele mai puțin bune!", a scris Cristina Neagu, pe Facebook.

Cristina Neagu, de patru ori desemnată cea mai bună handbalistă a lumii (2011, 2015, 2016, 2018), a câștigat două medalii de bronz cu naționala României, la Campionatul European din 2010 și la Campionatul Mondial din 2015.

Neagu a marcat 39 de goluri la ediția din acest a Campionatului European și a devenit cea mai bună marcatoare all-time din istoria competiției, atât la feminin, cât și la masculin, fiind prima care depășește borna de 300 de goluri.

Modifică setările cookies