Cristina Neagu Campionatul european de handbal feminin Handbal feminin Handbal

NEWS ALERT Finalul unei ere! Cristina Neagu: "A fost ultimul Campionat European pentru mine"

Cristina Neagu (34 de ani), cea mai bună handbalistă a României, a anunțat că a participat la ultimul Campionat European.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 17 Noiembrie 2022, 13:00
Data actualizarii: Joi 17 Noiembrie 2022, 13:10

Anunțul a fost făcut de Cristina Neagu la o zi după ce România și-a încheiat participarea la Campionatul European din acest an, turneu final la care tricolorele au încheiat pe locul 12.

Cristina Neagu: "A fost ultimul Campionat European pentru mine"

"Ultimul Campionat European pentru mine. Nu s-a încheiat așa cum mi-aș fi dorit, dar am dat totul pe teren, așa cum fac de fiecare dată. Mulțumesc tuturor celor care sunteți mereu alături de mine, în zilele bune, dar mai ales în cele mai puțin bune!", a scris Cristina Neagu, pe Facebook.

Cristina Neagu, de patru ori desemnată cea mai bună handbalistă a lumii (2011, 2015, 2016, 2018), a câștigat două medalii de bronz cu naționala României, la Campionatul European din 2010 și la Campionatul Mondial din 2015.

Neagu a marcat 39 de goluri la ediția din acest a Campionatului European și a devenit cea mai bună marcatoare all-time din istoria competiției, atât la feminin, cât și la masculin, fiind prima care depășește borna de 300 de goluri.

Cristina Neagu: "Simt că îmi voi încheia cariera internațională după Jocurile Olimpice de la Paris"

Cu un discurs care denotă dezamgire, marea handbalistă a României anunța recent, într-un interviu pentru site-ul oficial al competiției, că se va retrage de la națională după JO de la Paris, dacă tricolorele vor accede la regalul din Franța, de peste doi ani. 

„A fost un parcurs pe cinste, dar simt că îmi voi încheia cariera internațională după Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Sper ca naționala României să se califice acolo. Știm că va fi dificil, dar am demonstrat și în trecut că putem", spunea Cristina Neagu.

Modifică setările cookies