Dinamo Cupa Romaniei Handbal Masculin Steaua Handbal

VIDEO Ca pe vremuri! Dinamo și Steaua joacă astăzi în finala Cupei României

Echipa din ”Ștefan cel Mare” este deținătoarea trofeului și a sărbătorit recent câștigarea titlului de campioană chiar după un meci cu marea rivală.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 Mai 2022, 10:53
Data actualizarii: Duminica 15 Mai 2022, 10:56

CS Dinamo Bucureşti, deţinătoarea trofeului, şi CSA Steaua Bucureşti vor juca finala ediţiei 2022 a Cupei României la handbal masculin, după ce au câştigat semifinalele competiţiei, sâmbătă, în Sala Sporturilor din Constanţa.

Dinamo a trecut de Minaur Baia Mare în semifinale

Dinamo a învins-o în prima semifinală pe CS Minaur Baia Mare cu scorul de 33-23 (21-14), având cei mai buni marcatori în Valentin Ghionea (7 goluri), Dan Racoţea (4) şi Nicuşor Negru (4). Câte 3 goluri marcat Eduardo Gurbindo, Ante Kuduz, Octavian Bizău şi Mamdouh Shebib.

De la Minaur s-au remarcat Alex Csepreghi (5 goluri), Andrei Buzle (4), Stevan Vujovic (3) şi Anderson Da Silva Mollino (3).

Steaua a învins-o după prelungiri pe Dobrogea Sud chiar la Constanța

A doua semifinală, desfăşurată între HC Dobrogea Sud Constanţa şi CSA Steaua Bucureşti, a fost una mult mai echilibrată, fiind câştigată de oaspeţi după prelungiri, cu 25-22 (10-8, 18-18).

Steaua a condus la trei goluri imediat după pauză, 11-8, cea mai mare diferenţă, dar constănţenii, finaliştii ediţiei trecute a competiţiei, au întors scorul şi au avut 13-11, iar apoi şi-au mărit avantajul la trei goluri, 16-13.

În finalul timpului regulamentar, la 18-17 pentru gazde, Steaua a avut un atac, Mihalcea a aruncat din extremă, portarul Dan Vasile a reuşit să evite golul, dar s-a dictat aruncare de la 7 metri pentru oaspeţi pentru un presupus contact între Mihalcea şi Liviu Caba. Ciprian Şandru a transformat şi a trimis meciul în prelungiri, în timp ce gazdele au avut doi eliminaţi pentru proteste (Zoran Nikolic şi Alexandru Andrei).

Prima repriză de prelungiri a fost echilibrată, iar oaspeţii aveau un singur gol avans, dar apoi s-au desprins la 24-20, câştigând cu 25-22.

Cei mai buni stelişti au fost Ciprian Şandru, cu 8 goluri, Andrei Mihalcea (6), Dragoş Hanţaru (4). De la gazde s-au evidenţiat Vitali Komogorov (7 goluri), Gabriel Ilie (4), Alexandru Andrei (4).

Duminică, în Sala Sporturilor din Constanţa, de la ora 11:00 va avea loc finala mică, HC Dobrogea Sud - Minaur, iar de la ora 18:00 se vor bate pentru trofeu CS Dinamo şi CSA Steaua.

Foto: Facebook - CS Dinamo București

Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!