Borrusia Dortmund Europa League HC Dunarea Braila Handbal

Borussia Dortmund vine în premieră la Brăila

Handbalistele de la Dunărea Brăila s-au calificat în turul trei preliminar al European League.

Eduard Muntean
Data publicarii: Sambata 30 Septembrie 2023, 20:00
Data actualizarii: Sambata 30 Septembrie 2023, 19:59

În urma clasării pe locul al patrulea din Liga Florilor în sezonul 2022-2023, HC Dunărea Brăila a început campania europeană din turul doi preliminar al competiției European League.

Dunărea Brăila a înâlnit formația islandeză Valur, pe care a învins-o în două rânduri. În turul din Islanda, meciul a fost foarte strâns, scor final 30-29, iar aventura româncelor părea să fie una complicată. 

În returul de la Brăila, handbalistele antrenate de danezul Jan Leslie s-au impus fără drept de apel, cu un număr de goluri dublu față de cel al adversarelor, 30-14 (14-8). Principalele marcatoare ale echipei de la Dunăre au fost Zivkovic, cu cinci goluri marcate  şi Gonzalez Alvarez cu patru reușite.

România, reprezentată în Europa

În turul al treilea al European League, trupa lui Jan Leslie va întâlni formația germană Borussia Dortmund.

Alături de Brăila, în European League se află și formațiile CSM Târgu-Jiu, calificată în turul al treilea preliminar și Gloria Bistrița, calificată direct în grupe.

Handbalistele de la Brăila vor disputa primul meci din turul al treilea pe 11 noiembrie, urmând ca returul să aibă loc o săptămână mai târziu, pe 18 noiembrie. Brăilencele se află în acest moment pe locul cinci în Liga Florilor. Echipa lui Jan Leslie are un moral bun, după ce în etapa precedentă Brăila a învins Rapid printr-un gol marcat în ultimele secunde ale meciului, scor 28-27. Echipa de la Dunăre are un bilanț de trei victorii, un egal și o înfrângere în primele cinci etape.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!