A ieșit iureș! Consilierii au cerut schimbarea lui Adi Vasile de pe banca CSM-ului, echipa Primăriei București. Ce s-a întâmplat în ședință și cum a reacționat Gabi Szabo

adi vasile CSM Bucuresti Primaria Bucuresti Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Iunie 2022, 18:27
Data actualizarii: Joi 02 Iunie 2022, 18:29

CSM București a ratat în acest sezon calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor și a încheiat pe locul secund în Liga Florilor, după Rapid. 

Mai mulţi consilieri generali au cerut, în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), schimbarea din funcţie a antrenorului echipei de handbal din clubul municipalităţii, acuzându-l pe Adrian Vasile de contraperformanţă. Fostul viceprimar Aurelian Bădulescu crede că tot consiliul ar trebui să ceară demisia ca urmare a rezultatelor proaste: "Acest flauşat nu ştie, dacă-l iau mai repede, nici pivotul de pe stânga dacă poate să meargă pivot pe dreapta".

Coordonatorul Clubului Sportiv Municipal, Gabriela Szabo, a admis că nu au fost îndeplinite obiectivele de performanţă în ultimii doi ani de către echipa feminină de handbal.

"Este adevărat că Adi Vasile este antrenorul care pregăteşte această echipă de trei ani de zile. (...) Din 2019 clubul a trecut prin momente destul de dificile din punct de vedere financiar. (...) Acum suntem în aceeaşi situaţie, în sensul că clubul este tot cu restanţe la 90 de zile la plată atât la furnizori, cât şi la sportivi, cu excepţia echipei feminine unde, într-adevăr, am încercat să facem eforturi extraordinar de mari în aşa fel încât drumul spre performanţă al acestei echipe care ne reprezintă în Europa să fie impecabil din punct de vedere, şi din punct de vedere al salarizării, şi din punct de vedere al pregătirii. (...)

Nu este o situaţie foarte uşoară, dar da, şi eu sunt nemulţumită de activitatea echipei de handbal feminin”, a afirmat Gabriela Szabo, în şedinţa CGMB în care s-a votat transmiterea din administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti în administrarea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti a terenurilor de sport situate pe parcarea supraterană, aferente obiectivului de investiţii "Clădire de parcaj suprateran cu terenuri de sport, aferent Stadionului Naţional Lia Manoliu" şi a obiectivului de investiţii "Academia de tenis – Complex Sportiv Lia Manoliu". 

 Ea a arătat că se "roagă de hoteluri” să primească sportivii şi să plătească la 90 de zile şi de furnizori să accepte plata întârziată a facturilor. 

"Vrem obiective, vrem cei mai buni din Europa, dar noi ne antrenăm cine ne primeşte. (...) Nu vă pot spune ce eforturi uriaşe am făcut în ultima perioadă în care mi-am pus numele la bătaie pentru ca sportivul şi antrenorul să nu simtă problemele financiare”, a adăugat Szabo.

 Unii consilieri locali au cerut demiterea antrenorului Adrian Vasile, criticându-l dur pe acesta. 

 "Acest domn Vasile trei ani de zile a făcut o super-contraperformanţă. Bugetul CSM-ului, chiar dacă au mai fost sincope, faţă de alte bugete gen al Rapidului, sau Baia Mare, este ori cinci, minim, vreau să vă rog să luaţi cât mai repede măsuri cu aducerea unui alt antrenor pentru că dânsul şi-a arătat limitele. Nu este antrenor, ci este preparator fizic”, a spus consilierul Florin Melciu.

 Fostul viceprimar Aurelian Bădulescu, cel care în mandatul trecut a avut în coordonare CSM Bucureşti, a folosit termeni mai duri la adresa lui Vasile. 

"Dumneavoastră credeţi că eu nu ştiu pe ce bani a pus preparatorul ăsta sportiv mâna de la cel puţin doi dintre managerii unor sportive? (...) Ar trebui noi să adoptăm o rezoluţie, dacă suntem cu picioarele pe pământ, şi să ieşim la unison în presa de specialitate şi să solicităm demisia nu de onoare, demisia ca urmare a rezultatelor proaste ale acestui domn. Ţ

ineţi minte ce vă spun eu: acest flauşat nu ştie, dacă-l iau mai repede, nici pivotul de pe stânga dacă poate să meargă pivot pe dreapta. Dacă vreţi să nu ne facem de râs şi să mergem cu capul sus în faţa susţinătorilor CSM trebuie împreună să-i solicităm demisia. (...) Să ajungem noi ciuca bătăilor? ”, a spus Bădulescu.

News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!