14 ani de la moartea lui Marian Cozma. Petre Cozma, mesaj tulburător + Imagini impresionante cu "Păsărilă"

Marian Cozma Petre Cozma Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 10:48
Data actualizarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 11:11

Miercuri, 8 februarie, se împlinesc 14 ani de la moartea lui Marian Cozma. 

Fostul mare pivot al naționalei de handbal a fost ucis în barul Patriota din Veszprem, de trei indivizi fără suflet. Petre Cozma, părintele lui Marian, a postat un mesaj sfâșieter în miez de noapte. 

Petre Cozma: "Au trecut 14 ani de când nu ți-am văzut zâmbetul"

"La ora asta au trecut 14 ani de când nu ți-am mai văzut zâmbetul. Îl mai văd în vis, dar nu este originalul. Nu mai sunt lacrimi dar storc Teiul și tot mai găsesc. Vei rămâne mereu în sufletele noastre. Stai printre Îngeri Băiatul nostru drag", a scris Petre Cozma. 

Tatăl lui Marian e nelipsit de la meciurile de handbal ale echipei Dinamo, formația la care s-a consacrat "Păsărilă", component al naționalei la Campionatul Mondial din ianuarie 2009.

Marian Cozma a fost ucis în barul Patriota, în 2009

Marian Cozma, unul dintre cei mai valoroși pivoți din istoria României, a fost înjunghiat mortal pe 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesici, grav răniţi şi ei. 

Handbalistul român în vârstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa. Marian Cozma era format de clubul din Ștefan cel Mare și era unul dintre oamenii de bază ai naționalei. 

Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în primă instanţă, iar Sztojka Ivan a primit 20 de ani de închisoare. După decizia instanței din anul 2011, pedepsele celor condamnați pe viață au fost reduse la 18 ani de închisoare. Tot o reducerea a pedepsei a fost și pentru Ivan Sztojka, care din 20 de ani închisoare trebuia să mai efectueaze doar opt.

În cazul său, Curtea Supremă de Justiție din Ungaria a majorat pedeapsa, în octombrie 2012, de la opt la 13 ani de închisoare, ajungând apoi la 9 ani, dintre care el a executat doar 5.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!