Adrian Fetecau Irina Fetecau Tenis WTA Tenis

VIDEO Drama ascunsă a tenisului: „Ce se vede la televizor e doar glazura”

Tatăl Irinei Fetecău a dezvăluit o serie din întâmplările care l-au făcut să catalogheze tenisul drept „sportul inventat de diavol.”

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 10:15
Data actualizarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 10:15

Tatăl jucătoarei de tenis din România, Irina Fetecău, Adrian Fetecău este autorul cărții „Tenis. Sportul inventat de diavol,” iar fascinația sa pentru dificultățile psihice presupuse de practicarea acestui sport a fost explicată într-o manieră sfâșietoare, într-o emisiune Canal 33. 

Irina Fetecău, fostă ocupantă a locului 207 în clasamentul WTA, a suferit, în proba de junioare, o înfrângere dureroasă, deși s-a aflat la doar două puncte de victorie, moment care a produs o poveste greu de digerat, din punct de vedere emoțional.

Adrian Fetecău: „Niciun părinte nu și-ar mai da copilul la tenis.”

„Tenisul te consumă psihic într-un mod care nu știu dacă poate fi exprimat în cuvinte. Martori sunt toți părinții cu care vorbesc, și ne știm de când copiii noștri erau foarte mici. Niciunul nu și-ar mai da copilul la tenis. Niciunul nu și-a dat seama unde merge nebunia asta.

Motto-ul cărții îi aparține Garbinei Muguruza, o jucătoare care a spus că „tenisul e frumos, dar sunt momente în care cazi și ai impresia că nu te mai ridici de la pământ, că totul se sfârșește.”

Dacă îți vezi copilul, cum ni s-a întâmplat nouă la Curtea de Argeș... are meciul în mână, cu o fată pe care o mai bătuse, o fată foarte bună de la noi, de mare perspectivă. Îi mai trebuie doar două puncte și pierde meciul, de acolo. 

Plecăm cu mașina la hotel, iar în parcare n-a mai avut putere decât să cadă pe pragul mașinii. A deschis portiera și a căzut pe prag. Mă învârteam în jurul mașinii și nu mai puteam. 

Ea plângea și plângea, iar în momentul acela n-aveam cu ce să o ajut, decât să mă duc la un fierar și să-i spun: 'Hai, ia-mi niște bucăți din mine, că mă doare mai puțin decât să-mi aud fata plângând așa.' 

Acest sport creează niște drame. Ce se vede la televizor e doar glazura,” a declarat Adrian Fetecău, în emisiunea Canal 33 Romania. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!