VIDEO Drama ascunsă a tenisului: „Ce se vede la televizor e doar glazura”

Adrian Fetecau Irina Fetecau Tenis WTA Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 10:15
Data actualizarii: Miercuri 08 Februarie 2023, 10:15

Tatăl Irinei Fetecău a dezvăluit o serie din întâmplările care l-au făcut să catalogheze tenisul drept „sportul inventat de diavol.”

Tatăl jucătoarei de tenis din România, Irina Fetecău, Adrian Fetecău este autorul cărții „Tenis. Sportul inventat de diavol,” iar fascinația sa pentru dificultățile psihice presupuse de practicarea acestui sport a fost explicată într-o manieră sfâșietoare, într-o emisiune Canal 33. 

Irina Fetecău, fostă ocupantă a locului 207 în clasamentul WTA, a suferit, în proba de junioare, o înfrângere dureroasă, deși s-a aflat la doar două puncte de victorie, moment care a produs o poveste greu de digerat, din punct de vedere emoțional.

Adrian Fetecău: „Niciun părinte nu și-ar mai da copilul la tenis.”

„Tenisul te consumă psihic într-un mod care nu știu dacă poate fi exprimat în cuvinte. Martori sunt toți părinții cu care vorbesc, și ne știm de când copiii noștri erau foarte mici. Niciunul nu și-ar mai da copilul la tenis. Niciunul nu și-a dat seama unde merge nebunia asta.

Motto-ul cărții îi aparține Garbinei Muguruza, o jucătoare care a spus că „tenisul e frumos, dar sunt momente în care cazi și ai impresia că nu te mai ridici de la pământ, că totul se sfârșește.”

Dacă îți vezi copilul, cum ni s-a întâmplat nouă la Curtea de Argeș... are meciul în mână, cu o fată pe care o mai bătuse, o fată foarte bună de la noi, de mare perspectivă. Îi mai trebuie doar două puncte și pierde meciul, de acolo. 

Plecăm cu mașina la hotel, iar în parcare n-a mai avut putere decât să cadă pe pragul mașinii. A deschis portiera și a căzut pe prag. Mă învârteam în jurul mașinii și nu mai puteam. 

Ea plângea și plângea, iar în momentul acela n-aveam cu ce să o ajut, decât să mă duc la un fierar și să-i spun: 'Hai, ia-mi niște bucăți din mine, că mă doare mai puțin decât să-mi aud fata plângând așa.' 

Acest sport creează niște drame. Ce se vede la televizor e doar glazura,” a declarat Adrian Fetecău, în emisiunea Canal 33 Romania. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!