Lionel Messi, de neoprit! Nou record stabilit de argentinian

Lionel Messi Inter Miami MLS Suarez Fotbal extern Leo Messi / Foto - Getty Images
Ionuț Stoica
Data publicarii: Duminica 02 Iunie 2024, 12:03
Data actualizarii: Duminica 02 Iunie 2024, 12:04

Lionel Messi continuă să impresioneze în Major League Soccer și a stabilit un nou record în competiția americană.

Aflat la Inter Miami de aproape un an, superstarul argentinian și-a demonstrat încă o dată valoarea într-o partidă spectaculoasă împotriva echipei St. Louis City, încheiată la egalitate, scor 3-3.

În meciul împotriva "vesticilor", Messi a marcat un gol în minutul 25 și a oferit o pasă decisivă pentru Luis Suarez, care a egalat scorul în prelungirile primei reprize. Cu aceste contribuții, Messi a ajuns la un total de 25 de goluri în care a fost direct implicat în acest sezon pentru Inter Miami și a devenit astfel cel mai rapid jucător din istoria MLS care atinge această bornă.

  • Leo Messi / Foto - Getty Images

Pentru a realiza această performanță, Messi a avut nevoie de doar 12 partide, depășindu-l pe Carlos Vela, care în 2019 a reușit să contribuie la 25 de goluri pentru Los Angeles FC în 16 meciuri. Această realizare subliniază impactul uriaș pe care Messi îl are asupra echipei și a ligii americane de fotbal.

 

Inter Miami, lider în Conferința de Est

În ciuda remizei cu St. Louis City, Inter Miami își păstrează poziția de lider în Conferința de Est a MLS, unde a acumulat 35 de puncte în 18 meciuri. Cu toate acestea, echipa are două meciuri mai mult disputate față de Cincinnati, ocupanta locului doi, ceea ce adaugă presiune pentru menținerea poziției de top.

Venirea lui Messi la Inter Miami a ridicat semnificativ nivelul de joc al echipei și a atras atenția internațională asupra MLS. Colaborarea sa cu Luis Suarez, Busquets, Jordi Alba, cât și alți jucători de clasă, adaugă un plus de valoare și dinamism echipei din Florida.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!