Mauricio Pochettino antrenor psg Christophe Galtier PSG Franta

OFICIAL Mauricio Pochettino, out de la PSG! Viitorul tehnician al campioanei Franței va fi anunțat în câteva ore

Paris Saint-Germain a confirmat plecarea antrenorului argentinian Mauricio Pochettino, pecetluită de mai multe săptămâni, chiar înaintea conferinţei de presă prevăzută în cursul aceleiaşi zile pentru prezentarea oficială a noului tehnician, Christophe Galtier

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Iulie 2022, 14:28
Data actualizarii: Marti 05 Iulie 2022, 14:37

"Paris Saint-Germain confirmă că a pus capăt colaborării cu Mauricio Pochettino", se arată într-un comunicat laconic transmis de campioana Franţei, la capătul unei lungi negocieri cu tehnicianul argentinian pentru a pune punct anticipat contractului său, care urma să se încheie în 2023.

PSG îl va numi marţi pe Christophe Galtier cu un obiectiv evident și prioritar, câștigarea Ligii Campionilor.

Tehnicianul, în vârstă de 55 de ani care, conform surselor, a semnat un contract pe două sezoane cu campioana Franţei, va fi prezentat într-o conferinţă de presă la arena Parc des Princes.

A fost nevoie de o lună şi jumătate, după anunţul prelungirii surprinzătoare a contractului superstarului Kylian Mbappe, pentru ca organizația Qatar Sport Investment (QSI) să facă o remaniere aproape completă a organigramei.

Paris Saint-Germain şi argentinianul Mauricio Pochettino au ajuns la un acord, după două săptămâni de negocieri, după cum anunţa ziarul sportiv L'Equipe, conform căruia campioana en titre a Franţei îi va plăti compensaţii în valoare de 10 milioane de euro antrenorului sud-american pentru ruperea contractului.

Christophe Galtier, noul antrenor al lui PSG

Noul antrenor al lui PSG va fi Christophe Galtier. PSG a ajuns la un acord cu actualul tehnician al lui Nice și va achita clauza de reziliere în valoare de 7 milioane de euro. În total, 17 milioane de euro este suma totală cheltuită de PSG pentru schimbarea de antrenor pentru a schimba antrenorul.

Christophe Galtier, care a mai pregătit formații precum Saint-Etienne sau Lille, cu ultima reușind să câștige titlul în Ligue 1, va semna un contract pe două sezoane cu PSG.

  • 2 trofee are în palmares Christophe Galtier - titlul în Ligue 1 cu Lille (2021) și Cupa Ligii Franței cu Saint-Etienne (2013)
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!