PSG Christophe Galtier Ligue 1 Neymar strasbourg Franta

Antrenorul lui PSG atacă arbitrajul după ce Neymar a fost eliminat pentru simulare: "Asta i-a provocat frustrarea!"

Neymar a fost eliminat în meciul PSG - Strasbourg 2-1, primul al său după revenirea la echipa de club în urma disputării Cupei Mondiale din Qatar.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Decembrie 2022, 09:11
Data actualizarii: Joi 29 Decembrie 2022, 09:11

Starul brazilian a văzut două cartonașe galbene, unul pentru un fault și altul pentru simulare. Totul în decurs de 90 de secunde, iar în minutul 62 a părăsit terenul, la scorul de 1-1. Totuși, Kylian Mbappe a adus victoria lui PSG cu reușita din minutul 90+5, în urma unui penalty.

Christophe Galtier: "Primul cartonaș galben încasat este o decizie foarte severă în comparație cu numărul de faulturi suferite de Neymar"

După meci, Christophe Galtier, antrenorul lui PSG, a admis că al doilea galben primit de Neymar este meritat, având în vedere că a simulat, însă a contestat primul cartonaș încasat de brazilian, dar și anumite faulturi ale jucătorilor de la Strasbourg care nu ar fi fost sancționate corespunzător de arbitrul Clement Turpin și ar fi provocat frustrarea elevului său.

"Înțeleg că există frustrare, nervozitate. El a încercat să își găsească ritmul, și-a dorit foarte mult să joace în următoarele două meciuri.

Mă așteptam la un meci dificil pentru că Strasbourg a avut timp să îl pregătească. Îmi pare rău că anumite intervenții excesive asupra jucătorilor mei nu au fost sancționate mai sever, iar ele au provocat frustrarea lui Neymar.

Înțeleg simularea. Am revăzut faza și da, este simulare, merita cartonaș galben. Însă cu câteva minute înainte a primit o lovitură puternică și mi se pare că primul cartonaș galben încasat este o decizie foarte severă în comparație cu numărul de faulturi suferite de Ney. Și nu au fost faulturi ușoare", a spus Christophe Galtier, citat de RMC Sport.

Cum a fost eliminat Neymar în meciul PSG - Strasbourg

Brazilianul a văzut primul cartonaș galben în minutul 61, la scorul de 1-1, când l-a lovit cu brațul în figură pe Adrien Thomasson, în tentativa de a scăpa de atacul adversarului.

90 de secunde mai târziu, Neymar a văzut al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. De această dată, sud-americanul a plonjat în careul advers pentru a obține un penalty, însă arbitrul Clement Turpin a considerat că decarul lui PSG a simulat și l-a sancționat în consecință.

În aceste condiții, Neymar va fi suspendat pentru meciul cu Lens, care se va disputa pe 1 ianuarie, în următoarea etapă din Ligue 1.

Pentru Neymar a fost a noua eliminare din carieră (cinci la PSG, trei la Santos și una la Barcelona). Trei dintre ele au fost directe, iar restul de șase pentru cumul de cartonașe galbene.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!