Adi Mutu AS Roma Francesco Totti Fotbal intern

„Era să leșin când am auzit asta!” Ce i-a spus Totti lui Adi Mutu în momentul în care „briliantul” era la un pas să semneze cu AS Roma

Adi Mutu a povestit un episod genial în cartea sa intitulată „Revenirea din infern”, evidențiin ce i-a spus celebrul Francesco Totti când „briliantul” era aproape de un transfer la AS Roma.

Vali Andronescu
Data publicarii: Sambata 24 Decembrie 2022, 20:39
Data actualizarii: Sambata 24 Decembrie 2022, 20:38

Mutu a fost un star pentru Fiorentina, care l-au achiziționat în vara anului 2006 de la Juventus pentru opt milioane de euro și l-au dat în 2011 gratis la Cesena.

„Era să leșin când am auzit asta!” Ce i-a spus Totti lui Adi Mutu în momentul în care „briliantul” era la un pas să semneze cu AS Roma

La un moment dat, AS Roma a intrat pe fir și l-a dorit cu insistență pe Adi Mutu în față, însă Fiorentina cerea mai mult decât putea echipa de pe „Stadio olimpico” să ofere, iar Francesco Totti era cât pe-aci să facă un gest eroic.

Legendarul jucător era dispus să-și cedeze o parte din salariu pentru a juca alături de Adi Mutu la aceeași echipă, dar, în cele din urmă, transferul nu s-a concretizat.

„Acum AS Roma apăruse cu o propunere concretă: 19 milioane de euro! Totti m-a sunat primul: 'Știu că ai mei oferă maximum 19 milioane, iar ai tăi cer 20 de milioane. Dacă ești decis să faci pasul ăsta, renunț din salariul meu la un milion de euro și completez diferența!' Era să leșin când am auzit asta”, a povestit Adrian Mutu în cartea sa.

Cariera lui Adrian Mutu

Adrian Mutu a evoluat de-a lungul carierei sale la FC Argeș Pitești, FC Dinamo, Inter, Hellas Verona, AC Parma, Chelsea, AS Livorno, Juventus, Fiorentina, Cesena, AC Ajaccio, Petrolul Ploiești, Pune City și ASA 2013 Tg. Mureș

Cele mai multe apariții pe care Mutu le-a bifat la vreo echipă au fost la ACF Fiorentina, 143, unde a reușit să se impună pe tabelă de 69 de ori și să paseze decisiv în 27 de situații, în cele aproape 12.000 de minute petrecute la echipa din Serie A.

„Il Fenomeno”, așa cum era poreclit, Mutu a fost convocat la echipa națională de fotbal a României de 77 de ori, pentru care a înscris 35 de golrui. Debutul și l-a făcut în martie 2000, iar meciul de retragere a fost în martie 2013.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!