Victor Piturca Echipa Nationala Olimpiu Morutan Pisa Serie B Stranieri

Fotbalistul român care l-a impresionat pe Victor Pițurcă: "Eu nu mai credeam! Va fi un câștig pentru națională"

Victor Pițurcă (66 de ani) a evidențiat prestațiile unui fotbalist român care la un moment dat era considerat drept una dintre cele mai mari dezamăgiri.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 24 Decembrie 2022, 19:35
Data actualizarii: Sambata 24 Decembrie 2022, 19:32

Fostul selecționer a avut cuvinte de laudă pentru Olimpiu Moruțan (23 de ani), mijlocașul care traversează o formă excelentă după ce a fost împrumutat de Galatasaray la Pisa.

Victor Pițurcă, impresionat de Olimpiu Moruțan

Pițurcă s-a arătat impresionat și de repriza făcută de Moruțan în meciul amical al României contra Sloveniei, din noiembrie, scor 1-2.

"Nu am văzut decât meciul cu Slovenia. Meciul cu Moldova nu l-am văzut. Știm cu toții ce s-a întâmplat cu Slovenia: o primă repriză execrabilă, parcă eram o echipă mică de pe locul 200 în lume, iar în a doua repriză am reacționat într-un alt mod. Trebuie să fim conștienți că și adversarul a intrat relaxat pe teren și s-a văzut.

A intrat un Moruțan care a dat culoare jocului și s-a văzut în echipă acest lucru. Mă bucur pentru acest copil pentru că mie îmi plăcea de când era la FCSB. Nu mi-a plăcut ce s-a întâmplat cu el în Turcia, dar iată că și-a găsit campionatul în care eu personal nu credeam că o să dea randament.

În Italia, în Serie B, știm că sunt jucători de forță, jucători buni, dar iată că el reacționează la acest nivel. Eu cred că el o să fie un câștig pentru națională", a spus Victor Pițurcă, la Digisport.

VIDEO Golul lui Moruțan contra Moldovei

Olimpiu Moruțan, cel mai bun jucător pentru Pisa și România în luna noiembrie 

Olimpiu Moruțan a renăscut la Pisa. Mijlocașul ofensiv a marcat 4 goluri și a oferit 7 pase decisive în Serie B, în cele 16 partide în care a fost utilizat. Evoluțiile bune au continuat și la echipa națională. În înfrângerea cu Slovenia, 1-2, a intrat foarte bine în actul secund, iar contra Moldovei, 5-0, a marcat primul gol pentru România. 

Jocul bun al lui Olimpiu Moruțan s-a soldat cu două premii. Federația Română de Fotbal l-a desemnat tricolorul lunii noiembrie, fiind ales exclusiv de votul suporterilor, ca la câteva zile Pisa să-l onoreze cu aceeași distincție. 

„Olimpiu Morutan este jucătorul cu cele mai multe voturi pentru luna noiembrie în cadrul concursului 'Jucătorul lunii' creat în colaborare cu Batini – Incisioni și Digital Printing, partener istoric pentru Pisa Sporting Club”, este mesajul transmis de Pisa. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!