Momentul fantastic când Ioan Becali l-a băgat în ceață pe Mutu cu doar două telefoane: „Nu, nu la Steaua, la Rapid!” / „Adi, ești ok? Bun, mergem la Dinamo!”

Adrian Mutu Dinamo Bucuresti ioan becali Rapid Bucuresti Steaua Bucuresti Fotbal intern Adrian Mutu
Vali Andronescu
Data publicarii: Joi 22 Decembrie 2022, 20:16
Data actualizarii: Joi 22 Decembrie 2022, 20:15

„Briliantul” a evoluat pentru Dinamo București, dar „câinii roșii” au fost, în fapt, a treia variantă pentru Adrian Mutu.

Impresariat de Ioan Becali la vremea respectivă, în 1998, Adrian Mutu se afla la Capitală pentru a semna cu Steaua București. Cu o noapte înainte să meargă la antrenamentul „roș-albaștrilor”, agentul l-a sunat și l-a informat că a picat transferul la campioana europeană din 1986 și că va ajunge la Rapid.

Însă, surpriză! Impresarul Becali l-a telefonat din nou pe Adi Mutu, care evolua pentru FC Argeș în acel moment, și l-a informat că în următoarea zi nu va purta nici tricoul Stelei, dar nici al Rapidului, ci al celor trupei din Ștefan cel Mare, Dinamo București.

  • Adrian Mutu

Momentul fantastic când Ioan Becali l-a băgat în ceață pe Mutu: „Nu, nu la Steaua, la Rapid!” / „Adi, ești ok? Bun, mergem la Dinamo!”

„Când telefonul a sunat și am răspuns, era trecut binișor de miezul nopții. Dormeam într-o cameră a Hotelului 'Ambasador' din București, undeva în toamna spre iarna lui 1998. 'Ce faci?, m-a întrebat impresarul meu de atunci, Ioan Becali, trecut, vizavi, la 'Lido', să negocieze. 

'Joc table cu vecinul, ce să fac?', am glumit. 'E 12 noaptea, dorm, mâine am antrenament la Steaua!' 'Nu, nu la Steaua, la Rapid!, m-am înțeles cu Copos. Ai reținut, da? La Rapid!' 

M-am ciupit să văd dacă nu cumva visez, dacă de oboseală prindeam posturi străine, dar vocea era clară și explicită. Am adormit la loc, m-am trezit deasupra unui București agitat, plin cu bulevarde... pline. 

Pac, iar telefonul: 'Adi, totul OK, ești gata?' 'Da!' 'Bun, pentru că mergem la Dinamo!' 'Poftim?' 'Da, m-am înțeles cu cei de acolo!', m-a băgat și mai mult în ceață Giovanni”, a povestit Adrian Mutu în cartea sa, „Revenirea din Infern”.

Cifrele lui Adrian Mutu

Adrian Mutu a evoluat de-a lungul carierei sale la FC Argeș Pitești, FC Dinamo, Inter, Hellas Verona, AC Parma, Chelsea, AS Livorno, Juventus, Fiorentina, Cesena, AC Ajaccio, Petrolul Ploiești, Pune City și ASA 2013 Tg. Mureș

Cele mai multe apariții pe care Mutu le-a bifat la vreo echipă au fost la ACF Fiorentina, 143, unde a reușit să se impună pe tabelă de 69 de ori și să paseze decisiv în 27 de situații, în cele aproape 12.000 de minute petrecute la echipa din Serie A.

„Il Fenomeno”, așa cum era poreclit, Mutu a fost convocat la echipa națională de fotbal a României de 77 de ori, pentru care a înscris 35 de golrui. Debutul și l-a făcut în martie 2000, iar meciul de retragere a fost în martie 2013.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!