Bogdan Stelea CFR Cluj Fotbal intern

"Una e să câștigi un leu, alta e să ai o strategie!" Stelea, despre decăderea fotbalului românesc

România mai are o singură reprezentantă în cupele europene. CFR Cluj o va întâlni pe Steaua Roșie Belgrad în play-off-ul Europa League. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 August 2021, 19:42
Data actualizarii: Miercuri 11 August 2021, 20:03

CFR Cluj a fost eliminată aseară din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, după 1-1 acasă și 1-3 cu Young Boys Berna. 

Formația lui Marius Șumudică a condus în Elveția cu 1-0, însă imediat după golul marcat de Billel Omrani a fost dominată total de Young Boys. 

Ardelenii au părut depășiți și fizic, dar și mental. Astfel, fotbalul românesc nu va avea nici în acest an o reprezentantă în grupele Ligii Campionilor.

Stelea: "Orice patron vrea să vândă jucători, eu îi înțeleg, dar trebuie să ne gândim în ce mod vindem"

 

Fost portar al Generației de Aur și component al Stelei în meciurile din grupele Ligii Campionilor, la mijlocul anilor '90, Bogdan Stelea scoate în evidență mai multe cauze ale regresului fotbalului românesc.

"Noi tot avem senzația că merităm mai mult. Nivelul scade de la an la an, iar problemele sunt din ce în ce mai evidente. Cât timp nu știm exact la ce nivel suntem, intrăm în tot felul de dezbateri.

Încă nu știm ce vrem! Toată lumea joacă pentru rezultat. Orice patron vrea să vândă jucători, eu îi înțeleg, dar trebuie să ne gândim în ce mod vindem. Una e să câștigi 1 leu, 2 lei, iar alta e să ai o strategie, să faci performanță în cupele europene și apoi să vinzi. CFR va fi condiționată mereu de nivelul la care joacă săptămână de săptămână.

Aseară, CFR a fost dominată copios pe alocuri din punct de vedere fizic. De asta spun că trebuie să ne dăm seama ce vrem. Fie ne pregătim să jucăm la contraatac, fie ne pregătim să atacăm, ceea ce presupune că fii mai puternic. Noi vrem să atacăm mai lent și nu poți să faci asta. Trebuie să decidem cum vrem să jucăm", a spus Stelea, miercuri seara, la Digi Sport. 

CFR vs Steaua Roșie Belgrad, în play-off-ul Europa League 

 

CFR a părăsit Liga Campionilor şi va evolua în play-off-ul Europa League cu Steaua Roşie Belgrad, care a fost eliminată de Sheriff Tiraspol, după 1-1 la Belgrad şi 0-1 la Tiraspol. 

Campioana României are asigurată prezenţa în grupele Europa Conference League dacă va fi eliminată şi din Europa League.

Modifică setările cookies