csa steaua Grigoras Diaconescu preparator fizic Rugby Steaua Fotbal intern

EXCLUSIV Un sportiv important îi pregătește fizic pe fotbaliștii de la Steaua, spre Liga 1

Acesta figurează încă ca jucător activ în SuperLiga de rugby. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 25 Iunie 2022, 15:05
Data actualizarii: Sambata 25 Iunie 2022, 15:07

Grigoraș Diaconescu (39 ani) face parte din staff-ul tehnic cu care Daniel Oprița va ataca promovarea în Liga 1. Fostul rugbist ocupă funcția de preparator fizic și a coordonat reacomodarea la efort a fotbaliștilor Stelei, la primele antrenamente din această vară.

Acesta a fost mijlocaș la grămadă și a jucat în Franța pentru Club Athletique Perigueux Dordogne și AS Saint-Junien Rugby, iar în țară a evoluat pentru CSA Steaua, Bucharest Wolves, selecționată regională care participa în European Rugby Challenge Cup, dar și pentru naționala României.

Ultima dată, sportivul de 1,74 m înălțime și 82 kg a îmbrăcat tricoul celor de la ACS Tomitanii Constanța, club din SuperLiga de rugby, care a acuzat grave probleme financiare, în sezonul trecut, și unde majoritatea componenților lotului erau voluntari.

Diaconescu a fost păstrat în lotul constănțenilor și pentru această stagiune, dar a evoluat sporadic, după ce au fost transferați 14 rugbyști străini. Preparatorul fizic se mai ocupă și de echipele de rugby ale "roș-albaștrilor", de loturile de juniori ale FRR, dar ajută și la recuperarea după accidentări sau acumulare fizică individualizată a sportivilor.

Din staff-ul lui Daniel Oprița mai fac parte Gabriel Boștină (antrenor secund), Sorin Nofitovici (antrenor secund), Sorin Bobariu (antrenor de portari), Daniel Dinescu (preparator fizic), Constantin Cucu (kinetoterapeut), Bogdan Marinescu (manager), Liviu Vlaicu și Mihai Velecholova (delegați).

În cadrul clubul militar, pe postul de preparator fizic al Centrului de Copii și Juniori se găsește Marian Lupu (42 ani), care a lucrat șase ani la FCSB și zece ani la echipele naționale ale României, seniorii calificându-se sub îndrumarea sa la Euro 2008 și Euro 2016, dar i-a mai pregătit și pe tenismenii Simona Halep, Victor Hănescu sau Irina Begu.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!