Fotbal intern

Stadionul „Steaua”, gaură imensă în bugetul clubului Armatei! Suma impresionantă cheltuită pentru întreținerea arenei

Stadionul „Steaua” a fost inaugurat pe 7 iulie 2021 și de atunci a devenit „casa” echipelor de fotbal și de rugby ale Armatei, dar și a echipei naționale.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 18:58
Data actualizarii: Luni 31 Ianuarie 2022, 19:04

Întregul omplex realizat în jurul stadionului a fost construit de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii.

Potrivit constructorului, este vorba despre cel mai mare complex sportiv din România, având 82.000 de metri pătraţi desfăşuraţi, peste 825 de încăperi şi 32.000 de locuri.

Proiectul a fost demarat în februarie 2018, termenul de execuţie fiind, conform contractului, 30 noiembrie 2020.

„Mentenanța costă 100.000 de euro pe lună!”

Noul stadion „Steaua” a devenit după renovare un motiv de mândrie pentru întreaga suflare fotbalistică din România, însă o mândrie costisitoare.

Valeriu Răchită, fost jucător la Steaua, acum oficial al clubului CSM Ploiești, a dezvăluit cât costă lunar lucrările de mentenanță la stadionul din Ghencea.

„Știți cât costă lunar? Mentenanța (n.r. - Stadionului Steaua) costă 100.000 de euro pe lună. La noi, la Petrolul, aceasta costa nici a 10-a parte.

Noi facem multe lucrări cu oamenii CSM-ului. La Ghencea este și un stadion mai mare, au și camere de hotel și multe alte dependințe”, a spus Valeriu Răchită, la Digi Sport.

  • 100 de milioane a costat reconstrucția stadionului din Ghencea
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies