Fotbal intern

"De ce urâți Steaua?". Răspuns total neașteptat oferit de Răzvan Lucescu

Familia Lucescu a fost mereu cunoscută drept una antistelistă, având în vedere cluburile la care au activat Mircea și Răzvan.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 23:40
Data actualizarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 23:42

Răzvan Lucescu (52 de ani) a jucat la Dinamo și Rapid, iar cu formația giuleșteană a obținut o performanță extraordinară din postura de antrenor, în sezonul 2005/2006, când s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei UEFA. De asemenea, tatăl său, Mircea Lucescu (76 de ani) a fost campion atât cu Dinamo, cât și cu Rapid ca antrenor, iar ambii i-au avut întotdeauna ca rivali principali pe cei de la Steaua.

Răzvan Lucescu: "Acum nu urăsc Steaua. Uită-te cât de tâmpit ai fost!"

Întrebat de ce urăște Steaua, Răzvan Lucescu a oferit un răspuns plin de maturitate, explicând că nu mai este cazul de astfel de sentimente în prezent. De asemenea, actualul antrenor de la PAOK Salonic și-a exprimat din nou opinia în ceea ce privește disputa dintre FCSB și CSA Steaua.

"Acum pot să spun foarte relaxat că nu urăsc Steaua. Sentimentele unui tânăr nu pot fi controlate. Tinerii, în general, sunt idioți. Am fost și eu, probabil și copiii mei. Tinerii simt nevoia de a face lucruri extraordianre, lucruri care să șocheze. Pe de altă parte, să spunem că eram acel suporter nebun din spatele tatălui meu, acel suporter vehement, care îl susținea pe tata, iar disputele tatălui meu au fost în general cu Steaua.

Acum, privesc înapoi cu un zâmbet în colțul gurii, dar acel zâmbet mă vizează pe mine: 'Uită-te cât de tâmpit ai fost!'. Cam așa stau lucrurile. Acum lucrurile stau diferit, trebuie să existe respect față de celalte echipe, antrenori, jucători. Trebuie să existe un anumit control, să existe respect. Când meciul s-a încheiat, trebuie să uităm de aceste lucruri. Văd lucrurile diferit acum, poate și vârsta, m-am și potolit. Pentru mine, FCSB este Steaua. Sau Steaua este FCSB", a spus Răzvan Lucescu, la emisiunea "40 de întrebări", de la Kanal D.

După retragerea din cariera de fotbalist, Răzvan Lucescu a antrenat la Rapid în două mandate (2004-2007 și 2012-2012), iar în sezonul 2005/2006 a ajuns cu giuleștenii până în sferturile de finală ale Cupei UEFA. Antrenorul a mai pregătit FC Brașov, naționala României, El Jaish, Petrolul, Skoda Xanthi, Al Hilal, iar în prezent se află sub contract cu grecii de la PAOK Salonic.

Modifică setările cookies