Fotbal intern

Se ascut săbiile! Reacția LPF după tirada declanșată de Gică Popescu 

Meciul a fost reprogramat pentru 17 februarie, de la ora 20.00.
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 15:04
Data actualizarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 15:33

Liga Profesionistă de Fotbal a hotărât ca partida Academica Clinceni - Farul Constanţa să fie amânată, a anunţat clubul ilfovean. 

Motivul este infectarea cu Covid-19 a 4 jucători de la echipa din Clinceni, ceea ce a dus la imposibilitatea de a alcătui un lot format din cel puţin 13 jucători.

Președinte la Farul, Gică Popescu și-a exprimat revolta în urma deciziei LPF și a intrat în direct la Ora Exactă în Sport, sâmbătă dimineața. I-a mitraliat pe cei din LPF și s-a arătat dezamăgit de felul în care s-a luat hotărârea.

Secretar general al LPF, Iustin Ștefan a răspuns tiradei fostului căpitan al Barcelonei. 

Reacția LPF: "Nu putem face anchete!"

Oficialul LPF pedalează pe regulament și susține că forul din care face parte nu poate demara anchete pentru verifica ce se întâmplă la Clinceni.

”Am considerat că sunt îndeplinite criteriile pentru amânarea patidei. LPF nu se poate pronunța în privința acestor discuții, dacă amânarea a fost premeditată sau nu. Nu putem face anchete. Există certificate de testare pentru COVID-19, există documente înregistrate la minister.

Regulamentul este clar: dacă nu ai 13 jucători pe foaie, dintre care un portar, se amână meciul. Alte lucruri nu cred că mai sunt de lămurit. Dacă cei de la Farul consideră că nu a fost respectat regulamentul, se pot adresa comisiilor disciplinare. Obiectivul nostru este ca toate meciurile să se joace, pentru că altfel ar apărea consecințe în contractul privind drepturile TV, iar acest lucru ar afecta toate echipele!”, a declarat Iustin Ștefan, pentru digisport.ro.

  • Meciul a fost reprogramat pentru 17 februarie, de la ora 20.00.

Popescu: „E vina mea că nu ai putut să-ți faci lista?”

„Este o mizerie păstorită de Liga Profesionistă de Fotbal. Noi am infromat Liga Profesionistă de Fotbal înainte de a face publcie aceste zvonuri. Liga Profesionistă de Fotbal nu respectă regulamentul. A acceptat o listă a celor de la Clinceni fără să aibă în componență cei 8 jucători formați la nivel național și 4 din propria pepinieră. În plus, din câte știu eu, Cliceniul a întrerupt contractul cu 4 jucători. 

Toate aceste mizerii au fost aduse la cunoștință Ligi Profesioniste de Fotbal, care se pare că păstorește aceste mizerii. Dă-le meciul pierdut cu 0-3, nu e vina mea, a Farului, că tu ai doar 6 jucători. E vina mea că nu ai putut să-ți faci lista?

De ce acceptă Liga ca o echipă să se înregistreze cu 6 jucători pe lista A când ai posibilitatea să treci 25 de jucători? De ce păstoresc mizeriile asta cu bună știință. Eu am informat președintele Ligii în legătură cu această informație. Mi-au zis să așteptăm, să nu premedităm. Este exact ce am zis eu. 

Nu știm ce vom face. Acum ne vom întâlni și noi să vedem ce decizii vom lua. Să ne anunți în dimineața meciului că nu se mai joacă meciul, mi se pare așa... Le-am spus de acum două zile că o să fie infectați, că o să fie portarul infectat. Nu e vina mea că pun un singur portar pe listă, ci nu trei. 

Când vezi astfel de mizerii îți trece pofta să mai investești în fotbal și să faci performanță. Vin amatorii de la Ligă și spun: 'Meci amânat'”, a tunat Gică Popescu la Ora Exactă în Sport, la PRO X.

Modifică setările cookies