FRF Gino Iorgulescu Iustin Stefan LPF Razvan Burleanu Liga 1

Razboi deschis LPF - FRF. Liga iese din transee si acuza: "Burleanu vrea sa subjuge cluburile". Iorgulescu ameninta cu separarea de FRF, dupa "modelul Premier League"

LPF a trimis la FRF cazul Rapidului, iar Comisia de Disciplina a Federatiei va decide ce se va intampla cu formatia giulesteana (DETALII AICI). In aceeasi conferinta de presa, LPF a lansat un atac dur la adresa Federatiei si a lui Razvan Burleanu, pe care il acuza ca vrea "sa subjuge Liga si cele 14 cluburi".

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Iulie 2016, 21:27
Data actualizarii: Joi 21 Iulie 2016, 21:44

Conflictul dintre cele doua entitati care guverneaza fotbalul romanesc, FRF si LPF, a devenit unul activ, dupa zile in care a parut sa-si pastreze caracteristicile de razboi rece.

LPF a deschis un front de lupta impotriva lui Razvan Burleanu, pe care il acuza ca "vrea sa subjuge Liga si cele 14 cluburi afiliate ei".

La cateva zile dupa ce au boicotat Adunarea Generala reunita pentru numirea selectionerului Christoph Daum, oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal au facut publice motivele pentru gestul lor, dar si pentru un viitor protest - acestia spun ca nu vor semna Conventiile propuse de FRF.

Gino Iorgulescu si Iustin Stefan au organizat o conferinta de presa pentru a lamuri situatia Rapidului, dar si pentru a transmite nemultumirile lor legate de relatia cu Burleanu si Federatia Romana de Fotbal.

Juristul LPF a spus ca noile conventii intocmite de Razvan Burleanu au menirea de a "subjuga LPF" prin impunerea mai multor limitari la nivel administrativ, financiar si sportiv. Acesta a transmis ca, in cazul in care cele doua entitati nu vor intra in dialog, LPF este dispusa sa se separe complet, dupa modelul Premier League.

"Burleanu vrea sa subjuge toate cluburile din Liga I. Gino Iorgulescu a propus o regula pentru premierea cluburilor care folosesc astfel de fotbalisti (n.r jucatori U21).

Propunem public sa se treaca la evaluarea datoriilor catre stat. Si avem exemplul Rapidului. Federatia a incercat sa induca parerea ca LPF nu vrea reformarea fotbalului romanesc.

LPF beneficiaza de autonomie administrativa, financiara si sportiva in limitele stabilite de Federatia Romana. Adica FRF isi creaza parghia pentru a imparti banii din drepturile TV. Sa ia bani din drepturile TV, de la cluburile din Liga I, si sa dea la alte departamente ale FRF.

Au fost pana cum decizii care au contrazis regulamentele sportive si am acceptat situatia, gandindu-ne ca nu vrem un conflict cu FRF.

FRF a propus ca 67% din penalitatile catre Comisia de Disciplina sa mearga acolo, iar 33% catre LPF.

FRF nu doreste sa dea cei 67%, dar noi sa dam cei 33% catre Liga Elitelor.

Daca nu se va intra intr-un dialog, nu vom semna nicio conventie", a spus Iustin Stefan.

"Conform legii, ligile profesioniste sunt persoane juridice autonome. Noi trebuie sa respectam toate regulile UEFA, ne desfasuram activitatea in baza statutelor si regulamentelor proprii. 

Daca maine nu vom semna aceasta conventie, va trebui sa ne facem regulamente proprii, dupa modelul Premier League. Ne vom delimita de FRF", a mai spus juristul LPF.

"Nu vrem un conflict, pentru ca imaginea FRF conteaza pentru sponsori si pentru cei care sprijina fotbalul. Dar trebuie sa inteleaga toata lumea ca trebuie sa colaboram si sa luam cele mai bune masuri pentru fotbalul romanesc", a spus si Gino Iorgulescu.

Modifică setările cookies