S-a anunțat data alegerilor pentru președenția FRF! Burleanu, fără contracandidat! Șeful Federației a anunțat veniturile pe 2021 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Februarie 2022, 18:02
Data actualizarii: Marti 22 Februarie 2022, 19:27

În cursul zilei de marți a avut loc Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal. 

La finalul CEx, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a oferit mai multe detalii legate de subiectele discutate în cadrul ședinței CEx. 

Șeful Federației a spus care este data pentru alegerile prezidențiale ale Federației, dezvăluind și care au fost veniturile obținute de FRF pentru anul 2021, dar și previziunile pentru anul în curs.  

„Adunarea Generală a FRF a fost convocată de Comitetul Executiv pentru data de 12 aprilie la ora 11, la Arena Națională. 

Încheiem, din punct de vedere financiar, anul 2021 cu venituri de aproximativ 26.3 milioane de euro, înregistrăm o creștere în anul 2021, în ciuda faptului că a fost un an extrem de dificil din punct de vedere financiar de aproximativ 20% comparativ cu 2019, dar și cu un surplus financiar de 3.4 milioane de euro. 

În 2022 estimăm o creștere a veniturilor Federației Române de Fotbal până la aproximativ 26.5 milioane de euro. Și bineînțeles alegerea președintelui FRF și a membrilor Comitetului Executiv”, a declarat Răzvan Burleanu la conferința de presă. 

Răzvan Burleanu, fără contracandidat la președenția FRF

Până în prezent nu și-a depus candidatura nimeni împotriva actualului președinte al Federației Române de Fotbal, care este favorit la câștigarea celui de-al treilea mandat. Pe 5 martie 2014 a câștigat pentru prima dată Răzvan Burleanu candidatura, preluând funcția de la Mircea Sandu. 

Adunarea Generală a FRF are 280 de membri, iar majoritatea dintre ei îl susțin pe Răzvan Burleanu, astfel că șansele să își piardă postul sunt minime. În cadrul alegerilor, cluburile din Liga 1 au câte un vot, asemenea echipelor de fotbal feminin, școli de juniori sau formațiilor din Liga 3. 

Posibilitatea apariției unui contracandidat puternic este minimă, în contextul în care timpul rămas până la Adunarea Generală este unul relativ scurt și nu ar mai fi timp pentru desfășurarea campaniei electorale. 

Președintele FRF: „Mi-aș fi dorit să am un contracandidat!”

„Cred că voi avea cel de-al 3-lea mandat. Mi-aș fi dorit să am un contracanditat, există termen suficient de înscriere. Chiar dacă în toți acești 8 ani de zile de când ne cunoaștem, abordarea FRF a fost de multe ori criticată, membrii afiliați acordă o susținere foarte mare. 

Au acordat-o și în 2018, când am avut și partide politice care s-au implicat împotriva noastră. Dacă nu vom avea niciun contracandidat, înseamnă că fotbalul vrea să transmită un mesaj de unitate”, a declarat președintele FRF. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!