Rică Răducanu, întrebat de generalul Dragnea dacă a învățat limba germană. Replica "șah-mat"

Rica Raducanu generalul dragnea limba germana Fotbal intern
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 01 Februarie 2023, 10:22
Data actualizarii: Miercuri 01 Februarie 2023, 10:53

Fostul portar al României de la CM din 1970 a avut mereu replici savuroase. 

Nici persoanele din anturajul familiei Ceaușescu n-aveau șanse să-l intimideze pe Rică Răducanu. Marin Dragnea, apropiat al familiei Ceaușescu, adus în fruntea sportului românesc în anii 70-80, obișnuia să-i ia la întrebări pe foșii mari sportivi ai României. 

A fost la Jocurile Olimpice din 1976, când Nadia Comăneci a rescris istoria gimnasticii mondiale, dar și la mai multe turnee cu reprezentativa de fotbal.

  • Rica Raducanu implineste astazi 73 de ani. Ce probleme de sanatate are fostul mare portar al Rapidului si al nationalei

Rică Răducanu, luat la întrebări de Marin Dragnea

Rică Răducanu l-a cunoscut pe Dragnea și a povestit ce a vorbit cu generalul, într-un context în istorisit și cum se distra în perioada comunismului.

"Cel mai mult, fetele mă așteptau. Când dădeam 3 pui la 100 de lei...unora le dădeam. Ție sau ălora le mai dădeam. Păi luam 100 de lei, trebuia să mă duc la școala germană și nu aveam material. Și la fete le dădeam doi, trei, așa...

La restaurantul Berlin venea toată lumea, da, în București. Mulți se mai duceau la CCA, peste drum, că era litrul de vin 10 lei, sau 8,6 lei. Înțelegi? Sau la Capșa, în față, unde și noi ne îmbrăcam mai așa, pentru că ne vedea lumea, gagicile.

Și când ne întâlneam cu cineva, ziceam: "Unde mergem?". "La Berlin, tată, cu portarul".

Generalul Dragnea ne-a întrebat: "Băi, învățați și voi o limbă străină, totuși? Răducane, tu?" Eu ziceam: "Da, tată. Aproape în fiecare zi sunt la școala germană". Zice: "Bravo, mă, bravo, Rică! Și?" Ziceam: "Păi dau două-trei Radeberger și cu salată berlineză cu crenwuști". Pe cuvânt", a povestit Rică Răducanu, potrivit Digi Sport.

Marin Dragnea fost un general de armată. În perioada 1974-1984 a îndeplinit funcția de președinte al Comitetului Olimpic Român. Din anul 1990 a fost președinte al Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

Fostul portar născut la Vlădeni a ajuns la Rapid București în vara anului 1965 și a petrecut nu mai puțin de 10 ani la formația din Giulești. În 1975, a fost transferat la Sportul Studențesc, iar trei ani mai târziu a evoluat pentru Steaua București.

În 1979, a fost legitimat la FCM Reșita și vândut un an mai târziu la Minaur. În 1980 a ajuns la Rocar și s-a retras din fotbal în 1982.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!