Hakim Ziyech Chelsea PSG Campionate externe

Transferul lui Hakim Ziyech la PSG, blocat din cauza lui Chelsea! Liga a respins și apelul parizienilor

Chelsea și Paris Saint-Germain au ajuns la un acord pentru transferul lui Hakim Ziyech, însă documentele pentru înregistrare au fost trimise prea târziu, astfel că mutarea riscă să nu fie oficializată.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Februarie 2023, 12:47
Data actualizarii: Miercuri 01 Februarie 2023, 12:48

 

Transferul lui Hakim Ziyech la PSG, blocat din cauza lui Chelsea

UPDATE, 12:46: Liga Profesionistă de Fotbal din Franța a organizat miercuri dimineață o ședință după ce transferul lui Ziyech la PSG nu a putut fi înregistrat la timp. O comisie din cadrul LFP a respins apelul parizienilor, astfel că marocanul va încheia sezonul la Chelsea.


Știrea inițială

"Cu siguranță cea mai nebună poveste din această fereastră de mercato", a scris RMC Sport despre transferul lui Hakim Ziyech. Deși Chelsea și PSG au bătut palma pentru un împrumut al marocanului pe Parc des Princes până în vară, lucrurile s-ar fi complicat pe ultima sută de metri, iar vinovați ar fi londonezii.

Sursa citată scrie că Chelsea a trimis în repetate rânduri documentele greșite, iar în momentul în care le-a trimis pe cele corecte a fost prea târziu - după încheierea oficială a ferestrei de mercato.

Francezii susțin că PSG va face apel la Liga Profesionistă de Fotbal și va invoca erorile lui Chelsea. Campioana din Ligue 1 speră că va avea câștig de cauză, iar Ziyech va fi înregistrat. În caz contrar, marocanul va rămâne la formația londoneză.

"Împrumutul lui Ziyech la PSG nu a putut fi aprobat de LFP. Chelsea a întârziat trimiterea documentelor. PSG va face apel", a scris și L'Equipe.

De asemenea, problemele apărute în cazul lui Hakim Ziyech au afectatat și un alt transfer. În așteptarea finalizării împrumutului de la Chelsea, PSG a întârziat cu cinci minute semnarea documentelor pentru cedarea temporară a puștiului Ismael Gharbi (18 ani) la Nice, astfel că nici această mutare nu a putut fi înregistrată.

Hakim Ziyech, semifinalist cu Marocul la Cupa Mondială din Qatar, joacă la Chelsea din 2020, după ce a fost cumpărat de la Ajax, pentru 40 de milioane de euro.

În acest sezon, Ziyech, care mai are contract până în 2025, a evoluat în 15 partde pentru Chelsea. Extrema dreaptă nu a marcat niciun gol și și-a trecut în cont un singur assist.

  • 20 de milioane de euro este cota de piață a lui Ziyech, conform Transfermarkt
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!