Rapid, joc de play-off. CFR, of-of-of. Florin Caramavrov, despre reculul campioanei

CFR - Rapid cfr CFR Cluj Florin Caramavrov Rapid Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 20 Februarie 2022, 22:17
Data actualizarii: Duminica 20 Februarie 2022, 22:45
Rapid a făcut o repriză a doua senzațională pe terenul campioanei. Intrarea lui Alex Ioniță a revitalizat o echipă împiedicată în prima parte a meciului și care nu avea curaj să conteste prea mult superioritatea adversarului.

de Florin CARAMAVROV

După pauză jocul s-a schimbat complet, Rapid a combinat, a dominat, a fost creativă, și-a ceat ocazii, a egalat și chiar putea prelua conducerea. Sunt câțiva jucători de clasă în alb-vișiniu, de la experimentații Săpunaru și Junior Morais la recent suspendatul pentru dopaj Alex Ioniță și la „mânjii” Horațiu Moldovan și Rareș Ilie.

Băieții au calitate, deși, ca echipă, ca exprimare, Rapid n-a arătat extraordinar în ultima vreme. Dar cu CFR a făcut o repriză a doua de vis sau, mă rog, vreo 35 de minute, în care a arătat ca o formație de play-off. 

CFR Cluj - Rapid 2-1

E cam puțin, însă, să joci 35 de minute într-un meci important și e foarte puțin să arăți jocul ăsta luminos doar într-un episod din ultimele 7-8. Iar acesta e și răspunsul pentru care formația antrenată de Mihai Iosif nu va ajunge în primele 6. Dar Rapid mai are o șansă dacă devine mai constantă în evoluții: să joae baraj pentru cupele europene de pe primul loc al play-out-ului.

Explicațiile reculului campioanei

La CFR am revăzut același film de anul ăsta, un fel de „Ziua cârtiței” din fotbal. O primă repriză bună, un gol prin care preiau conduceea, iar apoi un black-out incredibil. Trupa lui Dan Petrescu pare că-și termină benzina după 1-0 sau se crede deja învingătoare - cum se întâmpla în alți ani la acest scor -, e dominată apoi copios și egalată.

Ce se întâmplă, totuși, cu echipa care a dominat campionatul în ultimii 4 ani? Ce se întâmplă cu Dan Petrescu? Aș fi crezut că i s-a terminat norocul, dar victoria de la Mediaș din prelungiri și golul lui Deac în partida cu Rapid, ne contrazic. A fost și mult noroc în aceste două succese, trebuie să recunoască și cei de la Cluj.

S-a tot scris că fotbaliștii liderului nu și-au primit salariile. Poate fi o explicație a jocului mai modest din 2022, iar alta, pe care o tot folosim când CFR joacă prost, este aceea că jucătorii vechi din lot, gen Camora, Deac, Păun, Omrani s-au uzat și nu mai au vigoarea de altădată. Dar Deac tocmai a dat golul victoriei!

Se poate vorbi și de lipsa de inspirație a lui Dan Petrescu. Și toate acestea pot fi un cumul de factori care duc la rezultatele mai modeste din ultima vreme.

Cu toate acestea, CFR rămâne la 8 puncte distanță de FCSB și, probabil, va câștiga și al 5-lea titlu la rând. De ce? Pentru că deciziile bizare luate de patronul FCSB nu vor duce niciodată la câștigarea campionatului în fața unui club mult mai bine organizat.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!