"Până într-o zi, când Halagian m-a luat tare!" Ce a pățit Dani Coman în vestiarul lui FC Argeș și de unde a pornit totul

Dani Coman Bogdan Arges Vintila Dani Coman - FC Arges Florin Halagian Fotbal intern Dani Coman
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Mai 2022, 15:52
Data actualizarii: Vineri 27 Mai 2022, 16:22

Dani Coman, președinte la FC Hermannstadt, a debutat în Liga 1 la FC Argeș, club care a dat fotbalului românesc mulți jucători importanți.

Dani Coman a povestit pentru playsport.ro un episod inedit din vestiarul lui FC Argeș. Aflat la începutul carierei, "Robocop" a făcut rapid joncțiunea cu echipa mare condusă de Florin Halagian. Pe atunci junior, Dani Coman era rezerva lui Bogdan Argeș Vintilă și, conștient de calitățile sale, Halagian voia să-i dea un imbold psihic. 

Dani Coman și decizia care i-a făcut... probleme: și cu Halagian, și cu Vintilă

Cu o schemă clasică în fotbalul românesc - metoda primul 11 pe foaie -, Halagian voia să afle părerea tuturor celor din vestiar. Simplu joc sau metodă de a stăpâni vestiarul, "Armeanul" afla astfel părerea tuturor în privința celor mai buni pe posturile lor. 

Coman a povestit pentru sursa mai sus citată cum a intrat în grațiile lui Florin Halagian, dar în cele din urmă l-a supărat pe... Bogdan Argeș Vintilă. 

„N-am avut nicio problemă. Domnul profesor Vasile Stan, care se ocupa de pregătirea portarilor, m-a luat de pe la 14-15 ani să mă antrenez pe lângă echipa mare. Eram oarecum familiarizat cu ce înseamnă numele și atmosfera din cabina primei echipe. Vintilă m-a ajutat foarte mult cu sfaturi și cu multe alte lucruri. Un băiat de mare caracter! Iar cu Halagian, Dumnezeu să-l odihnească!, am lucrat la început. Ne punea pe toți să scriem pe o foaie cine credem că ar merita să joace în următoarea întâlnire.

"Am intrat în colimatorul lui Vintilă"

Copil fiind, îl treceam mereu pe Vintilă în poartă, de rușine. Până într-o zi, când Halagian m-a luat tare: ”Bine, băi, Comane, cum vrei să te bag, dacă nici măcar tu n-ai încredere în tine?”. Și am început să mă scriu apoi pe mine pe bilețel. Dar am intrat în colimatorul lui Vintilă: ”Ce faci, mă? Vrei să joci înaintea mea? Păi, ești mai bun decât mine?”. Oricum o dădeam, nu era bine!”, a declarat Dani Coman pentru sursa mai sus citată. 

  • 14 selecții a strâns Dani Coman în naționala României
  • 61 de partide a jucat Dani Coman la FC Argeș în perioada 1999 - 2004
  • 1,80 m e înălțimea lui Dani Coman
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!