Nu toată lumea îi dă șanse lui Alexi Pitu la Bordeaux: "Ştiţi cine juca la 23 de ani în Ligue 2? Nivelul e foarte sus"

alexi pitu Bordeaux Farul Constanta Mihai Stoica Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 22:40
Data actualizarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 22:46

Alexi Pitu (20 de ani) va pleca de la Farul Constanța și va juca în Franța, la Bordeaux, care în prezent se luptă pentru promovarea în Ligue 1.

Gheorghe Hagi își vinde unul dintre cei mai talentați jucători din echipă. Alexi Pitu (20 ani) va semna cu fosta campioană din Ligue 1, Girondins de Bordeaux, grupare care în prezent evoluează în Ligue 2 și are pretenții la promovare. Informația a fost confirmată de Giovanni Becali, cel care deține firma care a intermediat ultimele cele mai importante transferuri din fotbalul românesc. 

Mihai Stoica, reticient în privința mutării lui Alexi Pitu
 

"E o afacere excepţională, dacă e aşa. Îi va fi foarte greu. Cunosc Ligue 2. Probabil că Bordeaux va promova. Nivelul Ligue 2 este foarte sus, mai ales pentru jucătorii de atac. Sunt mulţi jucători de sorginte africană, că nu ştiu cum să le mai spun că mă iau ONG-urile. Dacă le zic de culoare… Nu mai ştiu. 

Am spus despre Rareş Ilie că îi va fi foarte greu să se impună în Franţa. Îmi plăcea mult Rareş Ilie, iar Pitu nu exista atunci. E primul campionat în care Pitu joacă foarte bine, iar Farul face o afacere foarte bună. 

Ştiţi cine juca la 23 de ani în Ligue 2? Giroud, Koscielny, Keşeru, care s-a impus greu în Franţa, el fiind un jucător, unul dintre cei mai buni atacanţi ai României de 15 ani încoace, de la Viorel Moldovan… Nivelul e foarte sus. Să dea Dumnezeu ca Pitu să se impună acolo. 

Îl mai ţineţi minte pe Boudjema, care a venit la Petrolul din liga a patra franceză? A făcut diferenţa. Uitaţi-vă la adâncimea lotului Franţei. Dacă aduni Anglia, Germania, nimeni nu are asemenea densitate. E mult mai tare Ligue 2 decât prima ligă belgiană", a spus Mihai Stoica, la OrangeSport.

Transfer de două milioane de euro și salariu important 
 

Giovanni Becali a dezvăluit care este suma de transfer în jurul căreia se învârte mutarea, dar și care va fi salariul jucătorului. Suma încasată de Pitu poate crește dacă echipa va reuși să revină în Ligue 1. 

"Suma de transfer se învârte în jurul a 2 milioane de euro. O cifră rezonabilă pentru Gică Hagi. Acuma depinde de el, dacă se va integra, va avansa. Va fi un avantaj atât pentru echipa lui cât şi pentru naţionala de tineret a României. 

Totul depinde de picioarele lui. A durat pentru că Gică Hagi a avut meciul, a fost supărat. Până când a venit s-a făcut 1 noaptea şi am stat trei ore. Am băut un pahar de vin, ne-am dus la culcare toată lumea, la hotelul lui.

El semnează două contracte. Unul pentru liga secundă, unde este echipa acum şi altul pentru Ligue 1, pentru când va promova echipa. Sunt prime la goluri, la assist. Pentru cinci goluri şi assist-uri are 10.000 de euro primă. Pentru 10 goluri şi assist-uri are 20.000. Şi aşa mai departe", a spus acesta, potrivit Fanatik. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!