Superliga

NEWS ALERT Gică Hagi, lovitură de două milioane de euro! 'Perla' Farului se transferă la fosta campioană din Franța 

Farul Constanța dă lovitura pe piața transferurilor în această iarnă. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 12:46
Data actualizarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 12:47

Gheorghe Hagi își vinde unul dintre cei mai talentați jucători din echipă. Alexi Pitu (20 ani) va semna cu fosta campioană din Ligue 1, Girondins de Bordeaux, grupare care în prezent evoluează în Ligue 2 și are pretenții la promovare. Informația a fost confirmată de Giovanni Becali, cel care deține firma care a intermediat ultimele cele mai importante transferuri din fotbalul românesc. 

Alexi Pitu, transfer în Franța 

Fostul impresar a dezvăluit că Gică Hagi l-a vândut pe jucător, care va pleca în cursul zilei de marți spre Franța, unde urmează să semneze contractul. 

„Vă dau în premieră, azi noapte Gică Hagi l-a vândut pe Alexi Pitu la Girondins Bordeaux. Nu ştia nici musca, nicio albină şi vii tu cu telefonul ăsta, să îţi dau o veste în premieră. Am tratat cu Gică toată noaptea, până la ora 04:00.

O echipă care a avut probleme financiare, care a avut o gaură de 80-90 de milioane de euro. O echipă emblematică din fotbalul francez. Sunt acum pe locul doi după Le Havre şi încearcă să reintre în Ligue 1, unde le-a fost locul întotdeauna.

Noi l-am propus pe Pitu, mai ales că e machedon de-ai mei. I-am lăsat pe ai mei să facă actele. Cei de la Bordeaux se vor întoarce în noaptea asta, jucătorul pleacă mâine (n.r. miercuri) cu Zoli (n.r. Zoltan Iasko), cu cei de la firmă, cu tatăl său. Vor sta 4-5 zile acolo până când jucătorul va semna contractul. Dar e deja bătută în cuie. Şi pentru club şi pentru jucător. Este vorba de un contract pe patru ani şi jumătate şi opţiune pe încă un an”, a declarat Giovanni Becali conform Fanatik

  • 1.4 milioane de euro este cota lui Alexi Pitu conform Transfermarkt. 
  • 5 goluri și 5 assist-uri a reușit în 20 de meciuri jucate în acest sezon. 

Transfer de două milioane de euro și salariu important 

Totodată, fostul agent a dezvăluit care este suma de transfer în jurul căreia se învârte mutarea, dar și care va fi salariul jucătorului. Suma încasată de Pitu poate crește dacă echipa va reuși să revină în Ligue 1. 

„Suma de transfer se învârte în jurul a 2 milioane de euro. O cifră rezonabilă pentru Gică Hagi. Acuma depinde de el, dacă se va integra, va avansa. Va fi un avantaj atât pentru echipa lui cât şi pentru naţionala de tineret a României. 

Totul depinde de picioarele lui. A durat pentru că Gică Hagi a avut meciul, a fost supărat. Până când a venit s-a făcut 1 noaptea şi am stat trei ore. Am băut un pahar de vin, ne-am dus la culcare toată lumea, la hotelul lui.

El semnează două contracte. Unul pentru liga secundă, unde este echipa acum şi altul pentru Ligue 1, pentru când va promova echipa. Sunt prime la goluri, la assist. Pentru cinci goluri şi assist-uri are 10.000 de euro primă. Pentru 10 goluri şi assist-uri are 20.000. Şi aşa mai departe”, a adăugat fostul agent. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!