VIDEO EXCLUSIV Alexi Pitu, avertizat înainte de a semna cu Bordeaux: „Nu o să aștepte nimeni 70 de meciuri să dea un gol!”

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 22:28
Data actualizarii: Marti 24 Ianuarie 2023, 22:28

Alexi Pitu va pleca de la Farul Constanța. Jucătorul de bandă al lui Gică Hagi a fost cumpărat de Bordeaux în schimbul a 2 milioane de euro. 

Farul Constanța a renunțat în această iarnă la Alexi Pitu (20 ani). Bordeaux a oferit 2 milioane de euro pentru jucătorul format de Gică Hagi, iar acesta se va lupta pentru promovarea în Ligue 1.

Robert Niță îl avertizează pe Alexi Pitu 

Robert Niță (45 ani) a ținut să-i transmită lui Alexi Pitu că francezii nu o să aibă atât de multă răbdare cu el, cum a avut Gică Hagi (57 ani), care a mizat pe el chiar dacă a înscris în campionat abia după 68 de meciuri. Pentru a-și completa argumentul, fostul atacant al Rapidului l-a invocat pe Rareș Ilie (19 ani), care a ajuns rezervă la OGC Nice, în ciuda faptului că a fost cumpărat în vara lui 2022 pentru 5 milioane de euro. 

„Trebuie să țină cont că acolo nu va avea nimeni răbdarea pe care a avut-o Gică Hagi cu el. Acolo nu o să aștepte nimeni 70 de meciuri să marcheze un gol. Va fi foarte greu. Uit ce se întâmplă cu Rareș Ilie.

Așteptăm un număr 10 de când s-a retras Hagi și tot îl căutăm. Cred că o să-l mai așteptăm 20 de ani, dar Doamne ajută să apară mai repede!”, a declarat Robert Niță pentru știrile PRO TV și www.sport.ro.

Gică Popescu, convins că Alexi Pitu se va impune în campionatul francez 

În prezent, Bordeaux se află pe poziția secundă în Ligue 2, cu 33 de puncte după 19 etape, la 9 puncte în spatele liderului Le Havre. Iar Gică Popescu (55 ani) este convins că Alexi Pitu poate fi o armă importantă pentru promovarea în primul eșalon. Totodată, președintele Farului Constanța susține că antrenamentele lui Gică Hagi (57 ani) îl vor ajuta pe jucător să se impună în fotbalul francez. 

„Până nu va face vizita medicală, nu se va putea semna contractul între cluburi şi nici el nu va putea semna contractul cu noul club. Va urma o deplasare în Franţa, va face vizita medicală, probabil că 2 zile, după care, dacă totul va fi bine, va semna contractul.

E un pas înainte pentru jucător, voi ştiţi optica noastră când ne gândim la ambele situaţii, la avantajul pe care îl poate avea clubul cât şi jucătorul. Liga franceză este una dintre cele mai importante din Europa, chiar dacă nu-i o echipă din prima ligă, este o echipă de tradiţie. Alexi are capacitatea să facă faţă la un campionat riguros cum este cel francez.

La modalitatea de antrenament cu care e Alexi obişnuit, la noi la club, sunt convins că poate face faţă cu brio. O echipă nu stă în niciun jucător, oricum s-ar numi el, cred că pe 4 ani şi jumătate va semna. 

În ultimele 6 luni de zile, eu am avut foarte multe discuţii cu diverse cluburi de afară, dar iată că s-a concretizat cea din Franţa”, a declarat Gică Popescu pentru Orange Sport. 

În acest sezon, Alexi Pitu a oferit cel mai bun randament din carieră. În 20 de meciuri în campionat, extrema a marcat 5 goluri și a oferit 5 pase decisive. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!