pintilii cfr fcsb Dan Petrescu Florin Caramavrov Fotbal intern

Necalificatul Pintilii, mai bun decât licențiatul Petrescu. Caramavrov scrie după CFR - FCSB 0-1

CFR - FCSB 0-1, duminică seara, în etapa a 24-a a Superligii.

Florin Caramavrov
Data publicarii: Luni 06 Februarie 2023, 00:31
Data actualizarii: Luni 06 Februarie 2023, 00:24

Necalificatul Pintilii a făcut din FCSB o echipă care joacă avântat, zburdalnic, cu mingea circulând în viteză, din maxim două atingeri, o evoluție care l-a surprins pe licențiatul Dan Petrescu, prizonierul propriei concepții de încătușare a fotbalului spectaculos.

 

Pintilii a propus o partitură de mare valoare artistică, în care a fost pusă în evidență tehnica lui Octavian Popescu, un fel de dirijor cu libertate de acțiune, care poate improviza oricând, așa cum s-a întâmplat și la faza golului victoriei.

 

Prima repriză a fost câștigată la puncte de această creație a omului fără diplomă și, chiar dacă echipa oaspete n-a marcat, superioritatea ei a fost atât de clară, încât n-ai fi spus că adversara este campioana României din ultimii cinci ani.

 

După pauză, ceferiștii impiegatului Petrescu au reușit să echilibreze, mai ales datorită intrării lui Deac, fotbalistul care dă consistență jocului și atunci când nu este într-o formă de vârf. Totuși, se simțea în atmosferă pericolul care putea să vină oricând din partea cealaltă, ca o rafală de vânt ce te ia pe sus în momentul în care aveai impresia că viscolul s-a mai potolit.

Creatura lui Dan Petrescu și-a pierdut capul

Per total, CFR a părut un om de zăpadă luat la țintă de bulgării unor copii de școală gălăgioși și descătușați. Creatura lui Dan Petrescu a rezistat bombadamentului, a încercat să se redreseze, dar și-a pierdut capul taman atunci când credea că va supraviețui.

FCSB a fost echilibrată în toate compartimentele. Târnovanu a transmis siguranță și încredere prin intervențiile sale. Iulian Cristea a reintrat excelent după pauza îndelungată și a făcut un cuplu indestructibil cu Tamm. Sorescu și Radunovic au închis bine marginile terenului, chiar dacă n-au avut apariții extraordinare pe faza ofensivă. Olaru, Șut și Edjouma formează cel mai elastic și mai dinamic mijloc din Liga 1. Iar Cordea și Octavian Popescu au măcinat permanent, au săpat galerii până au dat de aur într-o defensivă greu de cucerit.

Și a mai avut ceva FCSB: acea liniște necesară unui rezultat important, fără intervenția obișnuită de la pauză care de cele mai multe ori îi bulversa și pe cei înlocuiți, dar și pe cei care rămâneau pe teren.

Cu un astfel de joc și dacă nu va fi din nou ucisă din interior, FCSB se poate bate cu șanse la câștigarea campionatului.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!