Jupânul! "Nimeni nu spunea ceva după el!" Istvan Kovacs a numit fotbalistul care făcea liniște în jurul lui

Istvan Kovacs Mirel Radoi Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Ianuarie 2023, 11:04
Data actualizarii: Vineri 06 Ianuarie 2023, 11:23

Istvan Kovacs a arbitrat mulți fotbaliști din Liga 1 cu CV-uri care impuneau respect. 

Pe teren a interacționat cu jucători irascibili, dar și cu fotbaliști care impuneau respect total și își țineau în frâu colegii din postura de lideri de echipă. 

Arbitru de rezervă la opt partide de la Campionatul Mondial din Qatar, Istvan Kovacs are o experiență bogată în primul eșalon din România. 

Istvan Kovacs, reverență în fața lui Mirel Rădoi

Ecuson FIFA, centralul din Carei în vârstă de 38 de ani a oferit recent un interviu în care a vorbit despre experiența din Qatar, dar și despre alte multe subiecte. 

Întrebat ce jucător retras din activitate a fost un exemplu în teren - în raport cu brigada de arbitaj - Kovacs a dat două nume. 

"Primul este Mirel Rădoi. Nu am avut vreodată probleme cu el, deși eu eram la început de carieră. Un jucător exemplar, un caracter special.

Cum dădea el tonul, așa se comporta toată echipa lui, nimeni nu spunea nimic după el! Alt jucător formidabil din acest punct de vedere a fost Dănciulescu. Incredibil caracter!”, a declarat Kovacs, pentru Playsport.

  • Lider al Stelei, echipă care l-a transferat de la Electroputere Craiova, Mirel Rădoi a jucat în Ghencea între 2000 și 2008, timp în care a strâns 186 de partide și a înscris două goluri. 
  • La națională, Mirel Rădoi a adunat 67 de partide și a marcat două goluri.

Conform baremului FIFA, Istvan Kovacs a primit 2.500 de dolari pentru fiecare delegare la meciurile din grupele Campionatului Mondial. Pe lângă cei 20.000 de euro, „centralul” din Carei a beneficiati și de 70.000 de euro, pentru că a fost selectat să participe la turneul final din Qatar.

În total, în urma exeprienței de la Campionatul Mondial, Istvan Kovacs a fost recompensat de către FIFA cu 90.000 de dolari. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!