Istvan Kovacs, dezvăluiri inedite despre prezența la Campionatul Mondial din Qatar: "Nu am mai trăit niciodată așa ceva"

Istvan Kovacs Campionatul Mondial de Fotbal Campionatul Mondial Qatar 2022 CM 2022
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Ianuarie 2023, 18:50
Data actualizarii: Miercuri 04 Ianuarie 2023, 19:01

Istvan Kovacs (38 ani) a participat la Campionatul Mondial din Qatar, acolo unde a fost arbitru de rezervă.

Românul s-a aflat pe lista arbitrilor convocați pentru Campionatul Mondial din Qatar, însă nu a fost delegat pentru niciun meci ca central, ci doar ca arbitru de rezervă. Nu mai puțin de opt meciuri a oficiat Istvan Kovacs din postura de al patrulea oficial, iar apoi s-a întors în țară. 

"Nu am avut ocazia până la turneul final din Qatar să fiu implicat vreodată într-o partidă a unei naționale latino-americane.

Din fericire, am avut această șansă acum, fiind delegat în brigada de la Argentina – Mexic. Și a fost… unic! Atmosfera creată de suporterii ambelor reprezentative e greu de descris în cuvinte. Nu am mai trăit așa ceva!", a spus Istvan Kovacs pentru Playsport

Câți bani a câștigat Istvan Kovacs la Campionatul Mondial din Qatar

Conform baremului FIFA, Istvan Kovacs a primit 2.500 de dolari pentru fiecare delegare la meciurile din grupele Campionatului Mondial. Pe lângă cei 20.000 de euro, „centralul” din Carei a beneficiati și de 70.000 de euro, pentru că a fost selectat să participe la turneul final din Qatar.

În total, în urma exeprienței de la Campionatul Mondial, Istvan Kovacs a fost recompensat de către FIFA cu 90.000 de dolari. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!