Ionut Lupescu Dinamo Steaua Fotbal intern

EXCLUSIV Ionuț Lupescu a dezvăluit cum a „fentat” Armata, ca să nu semneze cu Steaua: „Asta au făcut!”

Ionuț Lupescu, una dintre legendele lui Dinamo, a dezvăluit că la vârsta de 18 ani a fost la un pas să fie racolat de Steaua.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 August 2022, 19:07
Data actualizarii: Joi 04 August 2022, 19:11

Ca să evite acest lucru, oficialii clubului Dinamo „l-au gradat” la scurt timp după absolvirea liceului.

„La 18 ani când am terminat liceul, la vremea respectivă clubul Steaua putea lua orice sportiv doi ani de zile în armată dacă nu te duceai să dai examen la facultate.

Automat, ca să nu mă ia Steaua m-au făcut sergent major”, a dezvăluit Ionuț Lupescu la PRO ARENA, în emisiunea „Ora exactă în sport”.

Lupescu a dezvăluit de ce echipa marca multe goluri în perioada lui Mircea Lucescu.

„Au venit nea Mircea cu Anghelache și au zis că pentru fiecare gol, de la 3-0 în sus, să ne mai dea câte o sută de euro. Și de aia marcam noi atunci câte 6, 7, 8, 9”,  mai spus Lupescu.

Lupescu,  opt ani în tricoul lui Dinamo

Ionuț Lupescu a făcut pasul către prima echipă a lui Dinamo în iulie 1986, iar patru ani mai târziu avea să se despartă de „câinii roșii” pentru a semna cu Bayer Leverkusen, unde a petrecut șase ani.

În 1996 a fost cumpărat de Borussia Monchengladbach pentru 650.000 de euro, iar doi ani mai târziu revenea la Dinamo, după ce „câinii” achitau suma de 200.000 de euro în schimbul său.

În august 2000 semna cu Bursaspor, însă după doar câteva luni (noiembrie 2000) revenea în „Groapă”, unde a mai evoluat pentru doi ani.

Lupescu și-a încheiat cariera la Al-Sadd, club cu care a semnat în iulie 2002 și de care s-a despărțit un an mai târziu.

  • 74 de meciuri are Ionuț Lupescu în tricoul echipei naționale, timp în care a reușit să marcheze șase goluri.
Modifică setările cookies