Ionut Lupescu Dinamo Fotbal intern

EXCLUSIV Ionuț Lupescu a dezvăluit cine a fost persoana din viața sa care l-a făcut să îmbrace tricoul lui Dinamo

Ionuț Lupescu, fost jucător al lui Dinamo în anii '90/2000, a dezvăluit cum a ajuns să îmbrace tricoul roș-alb.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 August 2022, 18:34
Data actualizarii: Joi 04 August 2022, 18:58

Fostul mijlocaș central a dezvăluit că acest lucru s-a întâmplat în urma unei discuții pe care a avut-o cu mama sa, în care aceasta i-a cerut să-și găsească „un club ca lumea” dacă vrea să continue să facă fotbal.

„M am legitimat la Dinamo datorită mamei mele, ea a fost cea care mi-a spus: <<ori te duci la un club ca lumea, ori te lași de fotbal>>. Mie nu mi-a plăcut cum a pus problema.

Și care era cel mai aproape club din strada Vergului, Pantelimon până la Dinamo?... era 119 care mă lăsa în Ștefan cel Mare. Era nea Piți Varga antrenor la Dinamo.

Eu am fost la Rapid, m-am dus, dar nu mi-a plăcut”, a rememorat Ionuț Lupescu la PRO ARENA, în emisiunea „Ora exactă în sport”.

Lupescu, opt ani în tricoul lui Dinamo

Lupescu a făcut pasul către prima echipă a lui Dinamo în iulie 1986, iar patru ani mai târziu avea să se despartă de „câinii roșii” pentru a semna cu Bayer Leverkusen, unde a petrecut șase ani.

În 1996 a fost cumpărat de Borussia Monchengladbach pentru 650.000 de euro, iar doi ani mai târziu revenea la Dinamo, după ce „câinii” achitau suma de 200.000 de euro în schimbul său.

În august 2000 semna cu Bursaspor, însă după doar câteva luni (noiembrie 2000) revenea în „Groapă”, unde a mai evoluat pentru doi ani.

Lupescu și-a încheiat cariera la Al-Sadd, club cu care a semnat în iulie 2002 și de care s-a despărțit un an mai târziu.

  • 74 de meciuri are Ionuț Lupescu în tricoul echipei naționale, timp în care a reușit să marcheze șase goluri.
Modifică setările cookies