Ionut Chirila Dinamo Ionut Chirila dinamo liga 2 Fotbal intern

Ionuț Chirilă e deschis unei noi provocări. Echipa pe care ar antrena-o și în Liga 2: "M-aș duce!"

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 13 Aprilie 2022, 22:32
Data actualizarii: Miercuri 13 Aprilie 2022, 22:46

Ionuț Chirilă (55 de ani), ultima dată antrenor la Academica Clinceni, spune că ar antrena-o pe Dinamo și dacă echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare ar retrograda la finele acestui sezon. 

Chirilă e de părere că Dinamo are șanse mici de salvare de la retrogradare într-un posibil baraj.

„Meciul ăsta de baraj e o presiune foarte mare. Acolo sunt două echipe de tradiție, Hermannstadt și ‘U’ Cluj. E o emulație foarte mare la Cluj. ‘U’ nu are ce pierde. Dinamo va tremura la gândul că poate retrograda. Așa cum la Sevilla Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni, când presiunea era la Barcelona. Din cauza emoțiilor, poate să nu-ți iasă jocul. Dinamo are avantajul competiției din Liga 1, dar cum este și în Cupa României, o competiție a surprizelor.

Aș prelua Dinamo în Liga 2. Eu trebuia să antrenez Dinamo de foarte mult timp. Nu știam că am fost în cărți înainte să vină Bonetti. M-aș duce, pentru că valoarea unui antrenor este să-l ducă pe jucătorul de 19 ani din 10.000 de dolari pe lună la nivelul lui Deac (n.r.: Ciprian Deac de la CFR Cluj). Așa se produce în fotbal. Toată lumea vrea să-i antreneze pe Messi și Ronaldo. Dar ca să ajungi să-i antrenezi pe ăștia trebuie să demonstrezi că ai valoare, crescând jucători”, a declarat Ionuț Chirilă, potrivit Realitatea Sportivă.

Chirilă a semnat în septembrie 2021 un contract pentru două sezoane cu Academica Clinceni, echipă aflată la momentul respectiv pe ultimul loc din Liga 1. După doar două luni, Chirilă a fost demis de conducerea clubului deoarece nu a reușit să urce echipa în clasament. Însă antrenorul a refuzat să părăsească gruparea ilfoveană și a insistat să intre la antrenamentele echipei, deși accesul îi era interzis, ieșind un întreg scandal.

  • Dinamo a rămas pe locul 14, cu 13 puncte, și este la nouă puncte distanță de următoarea clasată, CS Mioveni.
  • În următoarea etapă, Dinamo se va deplasa la Mioveni, iar apoi va juca în compania ultimelor clasate, Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni.
  • FCU Craiova a ajuns la 25 de puncte și este pe locul 11

Programul lui Dinamo în play-out

CS Mioveni - Dinamo

Gaz Metan - Dinamo

Dinamo - Academica Clinceni

FC Botoșani - Dinamo

Dinamo - UTA Arad

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies