Ce urmează pentru Ionuț Chirilă, după scandalul de la Clinceni: antrenamente de 8 ore sau Liga 3!

Academica Clinceni încearcă să îl demită pe Ionuț Chirilă, după ce antrenorul a înregistrat șapte eșecuri și două remize în cele nouă meciuri pe bancă.
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Decembrie 2021, 14:20
Data actualizarii: Joi 02 Decembrie 2021, 15:10
Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii "Ora Exactă în Sport", Adrian Budeanu, primarul din Clinceni, a explicat de ce a acceptat ca Ionuț Chirilă să fie numit antrenor la echipă, dar și de ce intenționează acum să îi rezilieze unilateral contractul antrenorului.
 
Edilul din comuna ilfoveană spune că Ionuț Chirilă a încălcat regulamentul de ordine interioară prin mai multe declarații și gesturi făcute în spațiul public. Având în vedere că antrenorul nu este de acord să plece de la echipă fără despăgubiri, Adrian Budeanu susține că va apela la alte variante, precum trimiterea acestuia la echipa secundă, din Liga 3, sau antrenamente de opt ore pe zi.

"Ionuț Chirilă a fost adus la Clinceni pe o promisiune că va susține financiar echipa de fotbal cu 700.000 de euro. Împotriva tuturor din lumea fotbalului, el a fost angajat pe o înțelegere amiabilă, iar azi nu vrea să mai țină cont de ea. 

I s-a propus rezilierea contractului cu plata celor patrru salarii - septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie, dar dânsul insistă pe respectarea contractului și să primească diferența de bani până la 160.000 de euro. Clubul n-are niciun ban, poate intra oricând în insolvență și faliment. În zilele precedente, clubul a găsit un nou investitor, care vrea o nouă echipă tehnică, așa e normal la orice club.

Promisiunea lui Chirilă a fost că va susține echipa cu 700.000 de euro. Pentru asta a fost angajat. Altfel, n-ar fi fost niciodată angajat aici. Da, își dorea neapărat să fie antrenor la Academica Clinceni. A venit cu o sponsorizare de 12.500 de lei pentru a plăti terenul închiriat la Astra. Noi jucam la Dinamo cu o sumă mult mai mică, 4.500 de euro, iar acum cheltuielile de închiriere ne costă 10.500. Deci trebuie să cheltuim bani în plus pentru a juca la Giurgiu, iar sponsorizarea e de 2.500 de euro.

Clubul nu-i va rezilia contractul, va numi un nou director tehnic, iar lui Ionuț Chirilă îi va suspenda activitatea. Are un regulament de ordine interioară pe care l-a încălcat. Va veni la antrenament timp de opt ore. În deplasarea de la Cluj n-a mers cu autocarul, ci a plecat separat. Va fi suspendat pe motive de disciplină, va rămâne la dispoziția clubului pe motive de disciplină.
 
Există și posibilitaea să preia echipa a doua. În contract scrie echipa de seniori, avem și în Liga 3. Sigur va lupta la retrogradare și acolo. Echipa are nevoie de finanțare. L-am rugat frumos să se gândească la interesul jucătorilor despre care spune că îi susține, dar el se gândește să câștige bani pentru el în această perioadă", a spus Adrian Budeanu, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro X.
Modifică setările cookies