Ionel Ganea FC Brasov gabi stan Ionel Ganea - Gabi Stan Fotbal intern

EXCLUSIV Ionel Ganea a reacționat după ce Gabi Stan a povestit incidentul din vestiarul de la FC Brașov

Gabi Stan a povestit cum Ionel Ganea l-a bătut pe Dorel Purdea în vestiarul celor de la FC Brașov, în sezonul 1994-1995. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Decembrie 2021, 17:24
Data actualizarii: Luni 20 Decembrie 2021, 17:51

Gabi Stan, antrenor al formației FC Brașov în sezonul 1994-1995, a avut mereu ochi pentru jucători tineri de valoare din care a știut să scoată cea mai bună versiune. Efectele s-au văzut și la Brașov, dar și la Astra Giurgiu. 

La trupa de la Poalele Tâmpei, "Gabello" a lucrat cu Ionel Ganea, care, la vârsta de 21 de ani, evolua la galben-negri în compartimentul median. 

  • Ionel Ganea

Invitat luni dimineața la Gsp Live, Gabi Stan a istorisit un episod în care Ionel Ganea l-ar fi pus la punct pe liderul vestiarului, fostul fundaș central Dorel Purdea (58 de ani), cunoscut în anii '80 - '90 drept unul dintre cei mai duri stoperi din fotbalul românesc. 

Ionel Ganea: "Antrenorul meu era Nelu Naghi, nu Gabi Stan!"

Stan a povestit că Ganea l-a pus la punct pe Purdea într-un moment de nervozitate - detalii puteți citi AICI. 

Fostul atacant al naționalei (45 de selecții / 19 goluri) a reacționat după ce a citit dezvăluirea lui Stan. "În primul rând Gabi Stan nu era antrenorul meu, Nelu Naghi era. În al doilea rând, nu aș fi stat să iau bătaie", s-a limitat să spună Ionel Ganea. 

Ganea face referire la Ioan Naghi, fundaș de legendă al "Stegarilor", antrenor care a făcut cursuri la Coverciano. Naghi este nașul de cununie al lui Marius Lăcătuș și nașul lui George Ganea, fiul lui Ionel Ganea. 

  • 4 goluri în 50 de meciuri pentru FC Brașov a marcat Ionel Ganea, în perioada 1994-1996
  • După perioada petrecută la Brașov, Ganea a fost transferat de Universitatea Craiova, echipă la care a evoluat două sezoane (22 de goluri în 56 de partide)

"Eu n-am avut treabă cu Ionel, m-am înțeles foarte bine cu el. Avea 21 de ani, se pregătea foarte bine. La vârsta aia, făcea ordine în vestiar. Ăștia mai bătrâni tot vociferau, că aveau de primit niște bani. Purdea era căpitanul echipei, el era tartorul. La un moment dat, în baie, s-a luat de ăștia tineri, că nu-și văd de treabă, că din cauza lor n-au bani pentru familie. 

L-a jignit pe Ganea, iar ăsta i-a tras niște pumni... deși Purdea era mai mare cu 10 ani. L-a pus la punct, de atunci am avut liniște în vestiar tot timpul! I s-a mai întâmplat treaba asta lui Ionel și la alte echipe, le avea cu astea. Era un băiat foarte drept, imprevizibil în anumite momente, dar corect. 

Nu e bine să te bagi, că trebuie să iei o măsură. Iar în cazul ăla se impunea o măsură radicală, trebuia să-l dau afară pe Ionel. Atunci am zis să lăsăm, a fost ceva între ei. Îl dădeam afară și nu realizam nimic, că era titular!”, a dezvăluit Gabriel Stan, potrivit gsp.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!