Ionel Ganea Echipa Nationala FC Brasov Gabriel Stan Fotbal intern

Ganea bate tot și nu de azi! Incident necunoscut cu fostul internațional: „I-a tras niște pumni!... Trebuia dat afară”

Ionel Ganea a fost unul dintre cei mai buni atacanți pe care i-a avut România, dar caracterul său recalcitrant l-a tras de multe ori în jos.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Decembrie 2021, 14:10
Data actualizarii: Luni 20 Decembrie 2021, 14:14

Gabriel Stan (69 de ani), antrenorul care a dus-o pe FC Brașov în Cupa UEFA în sezonul 2000/2001, a povestit un moment neștiut care l-a avut în prim-plan pe „Ganez”.

În sezonul 1994/1995, pe când activa la FC Brașov, Ganea i-ar fi aplicat câțva punmi căpitanului echipei, fundașul central Dorel Purdea, care era cu zece ani mai mare decât el (31 de ani avea Purdea acunci).

  • Ionel Ganea, discurs dur la adresa clubului Dinamo și la adresa suporterilor: ”Suporterii ăia trei, boschetarii...”

„Eu n-am avut treabă cu Ionel, m-am înțeles foarte bine cu el. Avea 21 de ani, se pregătea foarte bine. La vârsta aia, făcea ordine în vestiar. Ăștia mai bătrâni tot vociferau, că aveau de primit niște bani. Purdea era căpitanul echipei, el era tartorul. La un moment dat, în baie, s-a luat de ăștia tineri, că nu-și văd de treabă, că din cauza lor n-au bani pentru familie. 

L-a jignit pe Ganea, iar ăsta i-a tras niște pumni... deși Purdea era mai mare cu 10 ani. L-a pus la punct, de atunci am avut liniște în vestiar tot timpul! I s-a mai întâmplat treaba asta lui Ionel și la alte echipe, le avea cu astea. Era un băiat foarte drept, imprevizibil în anumite momente, dar corect.

Nu e bine să te bagi, că trebuie să iei o măsură. Iar în cazul ăla se impunea o măsură radicală, trebuia să-l dau afară pe Ionel. Atunci am zis să lăsăm, a fost ceva între ei. Îl dădeam afară și nu realizam nimic, că era titular!”, a dezvăluit Gabriel Stan, potrivit gsp.ro.

45 de meciuri are Ionel Ganea în tricoul naționalei, reușind să marcheze 19 goluri.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!