Gică Hagi, 'înțepat' din nou de către Dănuț Lupu: „Haideți să o lămurim odată pentru totdeauna!”

Gica Hagi Danut Lupu nationala romaniei Nicolae Dobrin Fotbal intern Dănuț Lupu
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Februarie 2023, 15:35
Data actualizarii: Duminica 19 Februarie 2023, 15:33

Dănuț Lupu a continuat să facă precizări referitoare la declarațiile pe care le-a făcut în urmă cu ceva timp.

Fost internațional român cu 14 meciuri la națională, Dănuț Lupu a făcut recent câteva declarații care au stârnit un val de reacții, evidențiind că nu este de acord ca legendarul fotbalist, Gică Hagi, să fie numit „Rege”.

Gică Hagi, 'înțepat' din nou de către Dănuț Lupu: „Haideți să o lămurim odată pentru totdeauna!” 

Dănuț Lupu a evidențiat motivul pentru care îl apreciază pe Nicolae Dobrin mai mult decât pe Gică Hagi și, totodată, de ce titulatura de „Rege” al fotbalului românesc ar trebui schimbată.

„Domnule, eu nu înţeleg de ce s-a creeat toată isteria asta după ce eu am declarat că Hagi nu este ”Regele” fotbalului românesc. Haideţi să o lămurim odată pentru totdeauna, ca să fie foarte clară treaba: din punctul meu de vedere, da, Hagi nu este regele fotbalului şi am să mă explic.

Pentru mine, ”Regele” fotbalului românesc este Dobrin şi o spun aici doar din punct de vedere fotbalistic, al tehnicii pe care o avea Dobrin şi care era net superioară lui Hagi. Aşa cred eu, aşa văd eu lucrurile.

Dobrin nu avea viteza lui Gică Hagi, total de acord, dar tehnic vorbind, eu cred că a fost şi va rămâne cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor şi lui aş putea să-i atribui titulatura de ”Rege” al fotbalului.

Vreau să se mai înţeleagă un lucru: eu n-am absolut nimic cu fotbalistul Gică Hagi, cu antrenorul Gică Hagi, îl consider unul dintre cei mai mari jucători români, din istoria fotbalului nostru, dar nu ”Rege”, a spus Dănuț Lupu, potrivit Orange Sport.

Cariera impresionantă a lui Gică Hagi

Impresionanta carieră a lui Gică Hagi a început la Farul Constanța, în 1982. ”Regele” ajungea în București în 1983, la Sportul Studențesc, iar trei ani mai târziu prindea transferul carierei, la Steaua, proaspăta campioană a Europei, cu care a și câștigat Supercupa Europei în fața celor de la Dinamo Kiev (Hagi marca atunci golul victoriei).

În 1990, Real Madrid îl cumpăra pentru 4,3 milioane de euro, iar Hagi devenea primul și singurul român care a jucat în tricoul formației de pe ”Bernabeu”!. Au urmat ”Brescia Romena” condusă de Mircea Lucescu, Barcelona și Galatasaray.

În Turcia, Gică Hagi a avut cele mai mari performanțe din cariera de fotbalist. A câștigat, alături de Galatasaray, de patru ori consecutiv titlul în Super Lig, dar și o Cupă, două Supercupe, Cupa UEFA și Supercupa Europei.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!