Liga 1

18 echipe în Liga 1 din sezonul viitor? Răzvan Burleanu a lămurit situația, după anunțul făcut de Rădoi

Varianta ca Liga 1 să își mărească din nou numărul de echipe a fost lansată inițial de fostul selecționer Mirel Rădoi, în decembrie.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 18:28
Data actualizarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 18:31

Rădoi spunea că Dinamo nu va avea probleme cu retrogradarea în acest sezon, mai ales că FRF și LPF ar lua în calcul să mărească din nou numărul de echipe în Liga 1, de la 16, la 18 formații.

Liga 1 rămâne cu 16 echipe

Cu toate acestea, FRF susține că nu are de gând să schimbe formatul competițional. Anunțul a fost făcut de Răzvan Burleanu, la conferința de presă în care a fost prezentat Edi Iordănescu în calitate de selecționer al României.

"Nu mai suntem într-o situație de criză azi care să ne permită intervenția în schimbarea sistemului competițional atunci când competiția se află în derulare.

Nicio schimbare de sistem competițional nu va avea loc în acest sezon competițional. Singura analiză pe care o avem a fost realizată alături de Hypercupe și este proiectul legat de sistemul competițional pentru Cupa României. Altă discuție nu avem în momentul de față pentru sistemele competiționale", a spus Răzvan Burleanu.

Ultima oară când Liga 1 a avut 18 echipe se întâmpla în sezonul 2014/2015. Ulterior, s-a trecut la sistemul play-off/play-out, inițial cu 14 echipe, iar din 2020/2021 cu 16 formații.

Ce a spus Mirel Rădoi

Mirel Rădoi, fostul selecționer al României, susținea că deține informații potrivit cărora Dinamo ar putea fi salvată de implementarea unui nou format al Ligii 1, cu 18 echipe.
 
"Indiferent ce se va întâmpla cu Dinamo, Dinamo nu va retrograda. Adică şi dacă va retrograda sportiv, sunt sigur, din informaţiile pe care le am, că vor fi 18 echipe. Eu nu cred că LPF, FRF, cât şi televiziunile... ca un brand atât de puternic să retrogradeze", a declarat Mirel Rădoi, pentru Telekom Sport.
Modifică setările cookies