FCSB Florin Caramavrov Gigi Becali Nicolae Dica Fotbal intern

FCSB, campioana improvizațiilor și a inovațiilor tâmpite. Florin Caramavrov, despre echipa lui Dică

FCSB a reușit să câștige aseară al doilea meci în acest campionat din 10 partide disputate, deși are un lot apreciat de specialiști ca fiind de titlu.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 03 Octombrie 2022, 17:28
Data actualizarii: Luni 03 Octombrie 2022, 17:40

Foarte, foarte puțin pentru un club cu pretenții. Totuși, care sunt cauzele acestor rezultate dezastruoase? Să le descoperim împreună, aștept și opiniile voastre la comentarii:

1. Să zicem că FCSB a jucat multe meciuri până acum, fiind implicată și în Conference League. Dar CFR a fost și ea în aceeași situație, ba chiar a disputat și un tur 1 preliminar în Champions League. Clujenii au acumulat 21 de puncte în 10 meciuri, cu 10 mai multe decât FCSB, care are doar 11.

În plus, Becali a transferat cu camionul, lotul e dens, nu se mai poate vorbi de prea mulți tineri, cum se plângea Tănase înainte să plece în Emirate. Au venit Tamm, Compagno, Omrani, Rusu, oameni cu experiență. Mai sunt Edjouma, Dawa, Olaru, Florinel Coman, Cordea. 

2. O altă cauză ar fi, am mai spus-o, bulversarea jucătorilor prin:

schimbările de la pauză. O inovație aiuritoare, brevetată de Gigi Becali, cu 4 înlocuiri după prima repriză. Sau trei, sau două, cam tot aia e. Păi deja ai stricat tot sistemul. Ai început ceva și continui cu totul altceva în partea a doua a meciului.

schimbarea posturilor unor jucători. Ba e fundaș central, ba e mijlocaș la închidere, ba e inter. Până la urmă, ajungi la gluma aia cu atacantul care devine fundaș central, pentru că așa vrea patronul.

Insistența de a ține titulari anumiți fotbaliști, în detrimentul altora care sunt mai buni pe postul respectiv, exemplul clasic fiind Șerban, cu multe jocuri sub nivelul terenului. Sau chiar Florinel Coman, căruia nu îi mai iese absolut nimic, nici măcar o pasă de 20 de metri!

3. Incapacitatea de a forma un lider autentic. În partida cu FC Argeș, căpitanul Florinel Coman a fost schimbat la pauză, banderola s-a dus pe brațul lui Olaru, care a fost și el înlocuit cu Octavian Popescu, acesta din urmă preluând importanta misiune de a conduce echipa din teren. Căpitanul e liderul echipei, el trebuie să fie tot timpul pe teren și să-și țină în priză coechipierii. Dacă îl schimbi continuu înseamnă că nu are valoarea necesară pentru a fi lider și, în plus, îi distrugi autoritatea în vestiar și moralul. 

În ultimele 5 partide ale FCSB-ului, toți jucătorii care au început meciul ca și căpitani au fost schimbați pe parcurs!

4. Problema e și la antrenor. Să mă ierte Dică, dar nu poți găsi scuze și motive puerile la nesfârșit. Când echipa nu joacă și nu câștigă puncte, antrenorul este cel care greșește. Pregătirea, comunicarea cu jucătorii, tactica, etc.

FCSB a câștigat cu FC Argeș, dar a tremurat serios pentru această victorie. E clar că problemele nu s-au rezolvat și este și greu să se rezolve în acest noian de improvizații și inovații tâmpite. Fotbalul are regulile lui, unele destul de clare, altele de bun simț tehnic. Dacă nu le respecți, nici nu poți câștiga trofee. Dovada: FCSB în ultimii 7 ani.

VIDEO Gigi Becali, la Pro Arena

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies